Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Vikingerne indtager Lindholm Høje

Der er rovfugle og heste, kampgrupper, boder og værksteder, mad, mjød og vikingemusik. Kort sagt alt, hvad en viking og folk med interesse for vikingetiden kan ønske sig. I mere end 20 år har vikingegruppen Lindholm Høje arrangeret vikingemarked den sidste weekend i juni, den 28. og 29. juni 2014, lige nord for Aalborg, og i år er ingen undtagelse.

Her ligger en stor vikingegravplads og Lindholm Høje Museet, der blandt andet fortæller vikingernes historie, og de grønne arealer ved museet er ideelle til markedsplads. Hvad der startede med et enkelt villatelt, har over årene udviklet sig til et stort, autentisk marked med op mod 70 stadepladser i et stort indhegnet område, og her formidler en række vikingegrupper deres kunne og viden om vikingetiden via en masse aktiviteter for både store og små.

Som noget nyt kan man for første gang i år opleve et børneværksted. Her kan de yngste prøve at spinde uld, de kan lave ild med flintesten, eller de kan lave et armbånd eller en kræmmerpung i skind. En anden nyhed i år er ryttergruppen EhwaR, der kommer med et nyt og spændende hesteshow, hvor de viser vikingetidens autentiske udstyr til såvel rytter som hest. Er man til flere dyr, kan man også glæde sig til at opleve rovfugle fra Ribe Vikingecenter.

Flere kampgrupper – blandt dem Od, Ask, Nidhug og Ihwar – finder vej til markedet og demonstrer deres kunnen på slagmarken, og cirka 30 deltagere har tilmeldt sig langbuetræffet – en konkurrence i langbueskydning. Har publikum lyst til mere end at kigge på og selv håndtere et våben fra vikingtiden, er der mulighed for at købe sig til bueskydning som en aktivitet. Vikingegruppen Krauka spiller vikingmusik flere gange i løbet af weekenden.

Man kan naturligvis også købe mad på markedet. I grill-og ølteltet serveres enten vikingepølser med sennep eller svinekam eller lammekølle på fladbrød. Det kan skylles ned med øl.

Til et rigtigt marked hører naturligvis også boder, hvor dygtige håndværkere arbejder og sælger deres ting. På Lindholm Høje denne weekend kan man blandt andet opleve milebrænding af ler (en mile er en jordovn), plantefarvning, smede-, træskærer- og læderarbejder. Det bliver muligt at købe dej og lave sit eget fladbrød.

Tid og sted for markedet:
Lørdag 28. juni kl. 10-17 og søndag 29. juni 2014 kl. 10-16
Ved Lindholm Høje Museet, Vendilavej 11, 9400 Nørresundby

Billetpriser:
Fælles dagsbillet som også giver adgang til museets samlinger:
Voksne: 60 kr. / Børn 6-15 år: 20 kr. /Børn 0-5 år: Gratis

De dygtige brodøser fra Bayeux tapetgruppen tryller med nål og tråd, og netop denne weekend vil de på markedet sy de sidste sting på den danske kopi af det 70 m lange Bayeuxtapet, der omhandler slaget ved Hastings i 1066. Gennemførelsen af de 70 m har taget 14 ½ år. Samtidig syr brodøserne på et nyt stykke på tre meter. Dette stykke er udfærdiget som brodøsernes bud på, hvordan det manglende stykke af det oprindelige Bayeuxtapet kunne have set ud.

Mange vikingegrupper deltager i markedet, men det er arrangeret af vikingegruppen Lindholm Høje. Gruppen efterlyser frivillige, som vil give et nap med denne sidste weekend i juni. Mod bare tre timers arbejde får man ud over en t-shirt og fuld forplejning også lov til at deltage i festen om aftenen.

Læs mere på http://www.lindholmhoeje.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us