Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Verdens mest afslappende film skal sælge Vestsjælland

Kendskabet til Vestsjælland er ikke stort blandt danskerne, men nu vender regionen det manglende kendskab til sin fordel.

Fremover vil man markedsføre sig på netop den uberørte natur og den autentiske ferieoplevelse. Det sker med lanceringen af “Verdens mest afslappende film”; en film pa° syv minutter med naturskønne billeder fra Sjællands Vestkyst og specialkomponeret musik. Den skal skabe opmærksomhed omkring Vestsjælland som et turistmål.

Filmen er baseret på en række interviews med førende eksperter inden for områder som stress, lydterapi, fysiologi og mindfulness og består af langsomt panorerende naturoptagelser tilsat en dunkende, hjertelignende rytme.

Det er VisitVestsjælland, der markedsfører Slagelse, Kalundborg og Sorø Kommune som turistdestination, der står bag filmen, og ambitionen er at lave “Verdens mest afslappende film” med afsæt i eksperternes rådgivning.

Ifølge en af filmens eksperter, Bo Netterstrøm fra Arbejdsmedicinsk Klinik på Hillerød Sygehus, er der videnskabeligt belæg for, at smukke naturbilleder, dvælende kameraføring og afdæmpet musik får folk til at slappe af:

– Stilheden og de grønne omgivelser aktiverer det parasympatiske nervesystem, der populært sagt fungerer som kroppens genopbygningssystem, hvilket betyder, vi bliver mere afslappede.

Hos VisitVestsjælland har man store forventninger til filmen. Håbet er, at regionen kan komme på verdenskortet som en slags refugium for fortravlede storbyturister.

– Stress har efterhånden udviklet sig til et af de største sundhedsproblemer i den vestlige verden. Det betyder, at folk i dag efterspørger feriedestinationer, som hjælper dem til at koble af og finde ro i samværet med familien. Derfor har vi valgt at gøre en dyd ud af, at vi ikke har kulørte lamper og larmende attraktioner på hvert et gadehjørne. I stedet har vi en masse uberørt natur, gode strande og de uventede oplevelser, der venter, når man vover sig ud i stilheden, lyder det fra Lars Nielsen, der er administrerende direktør hos VisitVestsjælland.

Filmen er instrueret af Kristoffer Kiørboe, der modtog en “Special Mention” for sin kortfilm Søn ved Berlinalen i 2014. Den kan ses på http://www.sjællandsvestkyst.dk, hvor man også kan teste, hvilken type ferie, man skal vælge for at slappe mest muligt af. På baggrund af testen får man en række forslag til aktiviteter og overnatningsmuligheder på Sjællands Vestkyst, så man kan sammensætte den perfekte ferie.

For at teste denne påstand blev filmen for nylig vist for et testpublikum i Cinemateket. Her blev deltagerne udstyret med pulsure, så man kunne måle, hvorvidt filmen havde den ønskede effekt. Og resultatet var lovende. I gennemsnit faldt testpublikummets puls med ti procent, mens enkelte deltagere oplevede fald på helt op til 25 procent.

Se hvordan filmen blev til, og hvordan testpublikum reagerede her:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us