Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Tude Ådal skal være fyrtårn for klima, miljø og natur

Vikingetidens vandvej, Tude Å, som var vandvejen mellem Storebælt og Trelleborg, skal genskabes.

Det er Slagelse Kommune som ønsker at genskabe åen som et langt mere imponerende vandløb, der bliver mere end tre kilometer længere, end det er i dag. Og Vejlerne, som indtil 1800-tallet var et stort delta med varieret natur, skal igen være vådområde.

Og dermed skal Tude Ådal være Vestsjællands største og mest spændende rekreative naturområde, og planerne for projektet er snart på plads. Slagelse Kommunes borgere og andre interesserede har lige nu chancen for at bidrage med deres mening.

– Det er et af de største naturprojekter, vi nogensinde har set på Sjælland, og vi er utrolig stolte af at gå foran, både når det handler om unik natur og om at gøre noget for at afhjælpe klimaforandringer og skabe et bedre vandmiljø i Storebælt, siger Slagelses borgmester Stén Knuth.

Med det ambitiøse projekt slår Slagelse Kommune flere fluer med ét smæk. Dyr og planter får langt bedre levesteder, og besøgende får mulighed for at komme tættere på spændende natur. Kvælstofforureningen af Storebælt bliver reduceret, og landmændene vil kun sjældent opleve, at deres marker bliver oversvømmet.

– Vi tænker simpelthen natur, miljø og klima sammen. Derfor er projektet i Tude Ådal et af kommunens fyrtårne i kampen mod konsekvenserne af klimaforandringer, forklarer Stén Knuth.

Det nye Tude Ådal har Danmarkshistorien i centrum på flere måder. Natur, som ellers var gået tabt, vil komme til live igen. Og ådalen vil endnu en gang blive ”forhave” til områdets største turistattraktion, Trelleborg. Borgere og besøgende får dermed mulighed for en komplet oplevelse af det Danmark, der var engang.

Kommunen har hele vejen igennem været i tæt kontakt med de lodsejere, som i dag ejer jorden. Det er sket gennem personlige samtaler, borgermøder og en høring i foråret. Men nu får alle kommunens borgere og interesseorganisationer mulighed for at påvirke projektet med kommentarer, forslag og gode idéer.

– Vi synes, det er vigtigt at få alle med, så vi ender med at få det bedst mulige resultat. Vi har sådan set ikke pligt til at lave en høring lige nu, men inddragelse af borgerne har hele tiden været et centralt mål for projektet, siger Stén Knuth.

Høringen løber frem til 28. november 2014.

Staten og EU har allerede bidraget med markant økonomisk støtte til projektet, og Slagelse Kommune søger lige nu samarbejdspartnere blandt landets største naturfonde.

Det store arbejde med at genskabe Tude Å og de gamle vådområder kan gå i gang i løbet af 2016, når Byrådet har godkendt de endelige planer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us