Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Tre på tur skal skabe en ekstra værdiskabende dimension

”Tre på tur” er et koncept, hvor frivillige borgere tager ældre med rundt i byen og eller naturen i en rickshaw cykel.

Til forskel fra lignende initiativer har dette tilbud en ekstra værdiskabende dimension. Projektet gå ud på, at psykisk sårbare fungerer som ledsagere for den ældre på turen. På denne måde er både inklusion og nye oplevelser for den ældre de bærende elementer. Den tredje aktør er en sygeplejerskestuderende, der med baggrund i sin faglighed er kompetent til at være chauffør på turen.

”Tre på tur” er udviklet af Benedikte P. Mortensen, Kulturmedarbejder og Frivilligkoordinator ved Center for Kirke og Kultur og Thomas Jensen, IT-medarbejder hos Diakonissestiftelsen, med støtte fra mentor Ole Kassow, stifter af ”Cykling uden alder”.

Diakonissestiftelsens fagcenter, Center for Kirke og Kultur, sætter med deres nye projekt Kultur Xtra fokus på grupper i samfundet, som ofte ikke har mulighed for at deltage i de almindelige kulturtilbud. Under temaet ”usynlig sårbarhed” introducerer Kultur Xtra i efteråret fire spændende kulturinitiativer, der hver især skal skabe værdi for en sårbar målgruppe.

Et af initiativerne er projektet “Tre på Tur”, der bringer ældre og psykisk sårbare sammen for at skabe livsglæde.

Det specielle og nyskabende ved de fire initiativer under Kultur Xtra er, at de er skabt for at dække et behov for kreativ udfoldelse og udvikling hosældre og psykisk sårbare, som ellers ikke har så bredt etudvalg af tilbud at vælge i mellem. Kulturinitiativerne er altså udviklet med fokus på, hvad der kan skabe værdi for den specifikke gruppe.

Initiativerne handler desuden om at skabe værdi fra borger til borger og er derfor udtænkt og udført af frivillige projektledere.

Projektet Kultur Xtra har fået bevilliget 100.000 kr. fra Frederiksberg Kommunes særlige Frivillighedspuljen og løber frem til slutningen af året. Center for Kirke og Kultur håber på, at bevillingen vil blive fornyet, så projektet kan fortsætte i 2015 og nye frivillige kan få mulighed for at udvikle værdiskabende projekter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us