Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Stor dykkerpark er ved at blive etableret ved Limfjorden

En dykkerpark er ved at blive etableret ved Glyngøre med både skibs- og kampvognsvrag, kompas- og forhindringsbaner, et nyanlagt stenrev, en tømmerflåde og en spændende grotte.

Dermd kan de besøgende ved Glyngøre, der ligger ved Limfjorden i det nordvestlige Salling, tæt på rute 26 og Sallingsundbroen, opleve en helt ny verden under vandoverfladen, og samtidig er der planer om en dobbelt så stor lystbådehavn med 200 bådpladser og et maritimt center med kano- og kajakcenter samt et fjordbad.

Det nye oplevelsesområde hedder Salling Aqua Park, og dykkeområdet Salling Dykker Park.

– Turismemæssigt forventer vi os meget af den nye Salling Dykker Park – og naturligvis på sigt også af Salling Aqua Park, siger turismechef Alice Bank Danielsen fra Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, der forklarer, at dykkerparken forventes at blive et stort trækplaster for såvel sportsdykkerklubber som private sportsdykkere og snorkeldykkende turister.

De lokale dykkerklubber havde længe haft et ønske om at skabe et trænings- og uddannelsescenter for sportsdykkere, idet man var interesseret i at højne kvaliteten og sikkerheden i forbindelse med uddannelsen af sportsdykker, samt at tilbyde gode rekreative dykkemuligheder for sportsdykkere fra ind- og udland. Derfor var klubben også hurtigt ude med at markedsføre ideen om en dykkerpark, da de første planer om Salling Aqua Park blev offentliggjort.

Alice Bank Danielsen fortæller, at Salling Dykker Park fysisk er at finde ved havnen i Glyngøre, hvor dykkerparken er defineret som et område fra stranden ved Glyngøre Fyr og ca. 250 m ud fra kysten:

– Placeringen tæt på land, men med en dybde på op til 24 meter, giver både rutinerede og nye dykkere mulighed for at træne under sikre og betryggende forhold.
 
Turismechefen fremhæver ligeledes, at et nyanlagt stenrev vil bidrage til miljøforbedring og sikre bedre yngle- og opvækstbetingelser for fisk og bunddyr.

Fra de lokale sportsdykkere forlyder det, at der allerede efter få dage blev observeret et stort antal fisk, der havde taget de nye faciliteter til sig, så også for Limfjorden er dykkerparken et plus.

Illustration: Allerede i december måned blev en Leopard kampvogn og en grotte – som de første objekter i Salling Dykker Park – sænket ned på bunden af Limfjorden/Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us