Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Statens Museum for Kunst vinder museumspris

Her til eftermiddag blev vinderne af Bikubenfondens Museumspriser afsløret ved en prisfest på Statens Museum for Kunst.

Den Danske Museumspris gik til Statens Museum for Kunst, mens Roskilde Museum blev kåret som vinder af den nyindstiftede Publikums Museumspris.

En glad museumsdirektør for Statens Museum for Kunst, Karsten Ohrt, fik overrakt prisen og en check på 500.000 kr. af Charlotte Sabroe, som er formand for Bikubenfondens museumsfaglige jury.

I sin motiveringstale sagde Charlotte Sabroe blandt andet:

– Statens Museum for Kunst modtager i 2012 Den Danske Museumspris for sin overbevisende indsats for at revitalisere samlingen såvel fagligt-forskningsmæssigt som formidlingsmæssigt. I nyophængningen og gentænkningen af den permanente samling, hvis sidste etape netop er indviet, er det på forbilledlig vis lykkedes at få disse forskellige hovedområder til at gå op i en højere enhed.

I sin takketale sagde Karsten Ohrt blandt andet:

– Vi er glade for netop denne pris, fordi den gives for den dybe faglighed hele vejen rundt i museumsarbejdet. Vi har stræbt efter at åbne op og skabe et generøst museum, og den fornemme pris motiverer os i den grad til at forsætte kursen.

Kulturminister Uffe Elbæk overrakte den nyindstiftede Publikums Museumspris og en check på 200.000 kr. til Roskilde Museums direktør Frank Birkebæk.

Prisen blev uddelt for første gang i år, og efter et fem uger langt kapløb om publikums stemmer, var det altså Roskilde Museum, der løb med æren.

– For Roskilde Museum betyder det at vinde Bikubenfondens Publikums Museumspris et kæmpestort skulderklap til det arbejde, museet udfører. Endvidere betyder det at vinde lige netop ”Publikumsprisen”, at Roskilde Museums indsats og fokus på øget publikumsformidling i vores dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre kommuner bærer frugt, sagde Frank Birkebæk bl.a. i sin takketale.

Roskilde Museum er nomineret – og vinder prisen – for gadeudstillingen ”Stemmer fra fortiden”, som med udstillingsfigurer og en app bringer Roskilde Museum det gamle Roskilde og dets beboere til live igen.

Udover Roskilde Museum havde den museumsfaglige jury nomineret Lindholm Høje Museet, Moesgård Museum, Arken og Københavns Museum.

Link:
Bikubenfondens Museumspriser – http://www.museumsprisen.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us