Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Slow er bedre i Mariager

I en tid, hvor bekymrede miner sætter spørgsmålstegn ved de små handelsbyers mulighed for overlevelse og udvikling, viser Mariager by vejen med deres visioner for en by, hvor mennesker ønsker at bo, gæste og handle.

Midlet hedder ”Slow er bedre” og det er et klokkeklart opgør med tankegangen om, at al udvikling er god udvikling.

Byen er derfor blevet en Cittaslow by. I en CittaSlow by er fokus på det, man allerede har og hvordan byens autenticitet bevares. Byen vil ikke forsøge, at komme til at ligne alle andre små handelsbyer. Mariager vil derimod det, som Mariager er bedst kendt for, nemlig fortsat være en by, hvor det er rart og trygt at bo og vokse op, og hvor byens sjæl og stemning bidrager unikt til en ferie og shoppingtur.

Samvirket for CittaSlow havde derfor samlet en buket af mennesker, som gav byen en underholdende aften, her lørdag aften, med fokus på ”det gode liv”. Lørdagen blev også startskuddet på byens første år som CittaSlow by. Men også starten på foreningen CittaSlow. Derfor er det gratis for medlemmer og personer under 18 år at deltage. For andre koster det 100 kr, som er det samme beløb, som et helt års medlemskab.

At der oprettes en forening understøtter tanken om, at alle i byen må gøre noget, for at holde den gamle dejlige by i gang. Butikker, foreninger, turister, kommunen mv. får ikke det hele til at spinde af sig selv. Der er brug for, at borgerne i byen, forældrene, børnene, skolen, institutionerne, de ældre, de unge også aktivt tager del i byens liv, udvikling og giver input og støtter op.

CittaSlow foreningen bliver byens første egentlige borgerforening. En forening der overordnet samler, koordinerer og udvikler byen, i samarbejde med alle de interesseforeninger, som i årevis har gjort et stort arbejde hver for sig.

Medlem af initiativgruppen bag CittaSlow i Mariager, Jane Grøn, der også er næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget for Socialdemokratiet i Mariagerfjord Kommune, fortæller til P4 Nordjylland:

– Vi vil gerne vise, at vi er et modstykke til mange af de hurtige Løkken og Blokhusbyer, hvor man kan få nogle andre ting. Der vil vi godt vise, at her kan man komme hen og få ro, fordybelse og lækkert mad, der er lavet helt fra bunden.

I forvejen er Svendborg også certificeret som CittaSlow by. Så Mariager er nu den anden danske by, der følger trop.

Link:
Cittaslow bevægelsen – http://www.cittaslow.org

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us