Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Se på naturen gennem guldalderkunst

Hvilken sammenhæng er der mellem guldalderkunst, Hedeselskabets opdyrkning af heden og Kongenshus Mindepark?

Skovgaard Museet i Viborg og Hedeselskabet tager den 2. og 3. maj 2013 fire skoleklasser med på udflugt til Kongenshus Mindepark for at udforske dette spørgsmål i anledning af Forskningens Døgn.

Eleverne bliver udfordret af tre forskere til at se på naturen med nye øjne ved at studere guldalderkunst, Kongenshus Mindepark og Hedeselskabets opdyrkning af heden. Forskere fra Skovgaard Museet, Hedeselskabet og en ekstern forsker med speciale i Kongenshus Mindepark dykker sammen med eleverne ned i naturens særegenskaber. Eleverne kommer med på opdagelse i guldalderens nationalromantiske landskabsbilleder og fortællinger om opdyrkning af heden.

Alle 6.-9. klasser i Viborg Kommune er blevet inviteteret til at deltage i udflugten, der er et gratis tilbud i forbindelse med Forskningens Døgn. Udflugten bygger videre på elevernes grundlæggende kompetencer fra faget billedkunst samt fra faget natur & teknik. Forskerne glæder sig til sammen med eleverne at analysere viden, holdninger, følelser og fantasier om landskabet og naturen. Oplevelsen af hedelandskabet i Kongenshus Mindpark vil samtidig give eleverne en forståelse af menneskets indflydelse på naturen. Sammenstillingen af landskabsmaleri, naturpark og hedelandskab skal give eleverne en forståelse af det nittende og tyvende århundredes opfattelse og forståelse af naturen og menneskets syn på naturen.

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert forår. Formålet med festivalen er at øge opmærksomheden og vække interesse for forskning hos den danske befolkning og skabe forståelse for den betydning, som forskning har for vores samfund og hverdag. Forskningens Døgn blev afholdt første gang i 2005.

Illustration: P.C. Skovgaard: Udsigt fra Himmelbjerget mod Gl. Ry, 1867

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us