Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Royal-hotel hylder Arne Jacobsen

I 1960 var Arne Jacobsen den visionære designer bag verdens første designhotel, Radisson Blu Royal Hotel, i København, dengang kendt under navnet SAS Royal Hotel.

Hotellet skrev dengang historie på flere fronter, dels var hotellet hovedstadens første skyskraber, første hotel i hotelkæden Radisson Blue og ikke mindst var hotellet verdens første designhotel.

Et af hotellets mest populære værelser erstadig nummer 606, der står nøjagtig, som Arne Jacobsen designede det for mere end 50 år siden. Og nu hylder Radisson Blu Royal Hotel sin skaber ved at re-designe værelse 506 i samarbejde med den spanske designer Jaime Hayon – helt i Jacobsens egen ånd.

Arne Jacobsen blev verdensberømt for mange af sine designs, men Radisson Blu Royal Hotel i København regnes stadig for et af hans mesterværker, fordi han designede hotellet fra yderst til inderst: fra facaden til badeværelserne og fra bestikket i restauranten til de nu lige så legendariske stole, Ægget, Svanen og Dråben. Og mens hotellet siden er gennemgået mange forandringer, så står værelse 606, stadig nøjagtig som Arne Jacobsen tegnede det i 1960.

– Radisson Blu Royal i København er verdens første designhotel. Alt fra yderst til inderst er designet af Arne Jacobsen. Det er helt unikt. I dag er værelse 606 stadig et af vores allermest populære værelser, fordi vi har bevaret det 100 % i hans tidløse design. Her i foråret så vi så igen, hvor fantastisk tidløst hans design er, da Dråben blev relanceret. Og fordi Jamie Hayon har gjort så godt et arbejde med at relancere stolen, som vi har haft fornøjelsen af i 50 år, så synes vi det var passende at udvide hyldesten til Arne Jacobsen ved at stille et værelse til rådighed for Jamie, som han kunne re-designe i samme stil. Ud over at anerkende Arne Jacobsen, så giver det også vores gæster endnu en mulighed for et hotelophold med en designoplevelse, der er helt uden sidestykke, siger Roy Al Kappenberger, der er General Manager på Radisson Blu Royal Hotel.

Roy Al Kappenberger, General Manager siden 2008, er selv en legende. Han er søn af Alberto Kappenberger, der i over 26 år var hotellets første General Manager. Roy Al Kappenberger boede i en årrække med sin familie på hotellets 20.etage og startede dermed allerede sin karriere i hotelbranchen som 5-årig.

Det var Roy Al Kappenbergers far, der bad Arne Jacobsen designe hotellet, og de arbejdede tæt sammen i den fireårige byggeperiode.

Mens Ægget og Svanen og mange andre af Arne Jacobsens designs er internationale storsællerter og er blevet fejret vidt og bredt over hele verden, så blev Dråben lavet eksklusivt til hotellet i 1960 og aldrig sat i produktion. Først i foråret 2014 landede stolen i butikkerne, efter at det danske møbelhus Fritz Hansen relancerede Dråben i en række moderne farver i tæt samarbejde med den spanske designer Jaime Hayon, der er kendt for at finde inspiration i Arne Jacobsens designs. Selvom han er født i Madrid i Spanien, har Hayons designs altid har samme tidløse og simple udtryk og stil som Arne Jacobsens. Og efter hans respektfulde re-design af stolen blev den populære spanske designer også udvalgt til at stå for udformningen af det nye værelse 506 i en hyldest til Arne Jacobsen – direkte nedenunder det berømte værelse 606.

– Arne Jacobsens æstetiske sans og designstil er en af mine største inspirationskilder. Så det var en kæmpe ære, da jeg fik lov til at re-designe hans berømte stol, Dråben, i forlængelse af mit eget design af bordet, Analog. Men jeg føler lidt, at jeg med værelse 506 har fået en endnu mere unik mulighed for at træde direkte i hans fodspor og selv bidrage til dette hotel, som stadig står som et symbol på hans designstil. Jeg er meget, meget stolt, siger Jaime Hayon.

Der er netop lagt sidste hånd på det nye værelse 506, som blev færdigt i sidste uge. Og i lighed med det berømte værelse 606 lige ovenpå, vil værelse 506 kunne bookes af hotellets gæster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us