Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Rødvin og lys i sommernatten giver garanti for natsværmerier

Sommeraften, den smukke natur i Mols Bjerge, lys og rødvin – det lyder som optakten til en romantisk aften med én man holder af.

Men på Molslaboratoriet betyder alle disse ting noget helt andet, nemlig ”natsværmerier”. Kom med fredag den 24. juli 2015 kl. 22.00, når Naturhistorisk Museums feltstation, Molslaboratoriet, åbner for rødvinen og tænder lys i natten for at tiltrække natsværmere og andre insekter, der flyver i natten.

Arrangementet er gratis og tilbydes i samarbejde med Aarhus Entomologklub.

En lun sommeraften, gode venner og en flaske rødvin – og et insekt, der har forvildet sig ned i glasset. Det kan være irriterende, når man lige skulle til at nyde den gode rødvin – men det har også sine fordele, at sommerfugle og natsværmere (også) elsker rødvin – især hvis det bliver spædet op med lidt ekstra sukker. Især hvis man er nysgerrig efter, hvem man kan møde derude i sommernatten.

– Man kan undrer sig over, hvorfor lige vin og alkohol tiltrækker natsommerfuglene. Vin bliver jo opfattet som en meget menneskelig opfindelse. Men faktisk bliver natsommerfuglene tiltrukket af den sødlige lugt af gærende sukker, som for dem betyder nedfaldsfrugt og hurtige kalorier, fortæller naturvejleder og arrangør Marianne Graversen:

– Og når vi tilføjer ekstra sukker bliver de siddende stille på snorene for at suge kalorierne i sig. Det er perfekt, hvis man gerne vil nyde dem fuldt og måske tage nogle fotos af vores natlige besøgende.

Molslaboratoriet er et af Danmarks bedste steder, hvis man vil opleve nogle af de smukke, store og sjældne natflyvere. På en god aften kan man se op mod 100 arter, og Molslaboratoriets naturvejleder Marianne Graversen og eksperter fra Aarhus Entomologklub står klar til at sætte navn på de arter, der finder vej til enten lystavlen eller vores udsatte vinsjatter.

Hvis man kunne tænke sig at opleve, hvad der foregår ude i sommernatten, er der en enestående mulighed fredag den 24. juli kl. 22.00. I den smukke og forhåbentlig lune og vindstille sommernat byder Aarhus Entomologklub og Molslaboratoriet velkommen til natsværmeri. Det foregår ved ”lyslokkevæggen” i Molslaboratoriets have – og man skal ikke være bange for, at man ikke kan finde det. En 250 watts pære lyser vej for både interesserede og natsommerfugle.

Det er Molslaboratoriet i samarbejde med Aarhus Entomologklub, der står for arrangementet. Medbring gerne kamera med blitz, for der er god chance for at få øje på noget usædvanligt eller smukt. Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding.

Praktiske informationer:
Tidspunkt: fredag 24. juli kl. 22.00 og op til 3 timer frem.
Tilmelding: Arrangementet er gratis. Der er ingen tilmelding.
Hvor: Molslaboratoriet, Strandkærvej 6, Femmøller, 8400 Ebeltoft.
Arrangør: Molslaboratoriet i samarbejde med Aarhus Entomologklub
Husk: Varmt tøj, en lomme- eller pandelygte, gerne et kamera og lidt mad og drikke.

Illustration: Der er gode chancer for at se nattens flyvere, når Molslaboratoriet tænder for lyslokkevæggen. Foto – Ann Malmgren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us