Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Regeringen vil sikre bornholmsk erstatningsfærge

Bornholm skal også fremover have glæde af en erstatningsfærge, hvis det står til Regeringen. De har nemlig lige fremlagt et udspil om, at der i kontrakten om den fremtidige færgebetjening af Bornholm bliver indskrevet et krav om, at færgeoperatøren skal råde over en erstatningsfærge. Erstatningsfærgen kan så indsættes i tilfælde af dårligt vejr eller teknisk nedbrud på ruterne mellem Rønne-Ystad og Rønne-Køge.

Det vil sikre en mere robust færgebetjening, hvad enten det er i lavsæsonen, hvor dårligt vejr kan give udfordringer for hurtigfærgerne, eller i turistsæsonen, hvor konsekvenserne af et nedbrud potentielt kan være store.

– Igennem min løbende dialog med bornholmerne de seneste måneder har jeg igen og igen fået fortalt, hvor stor en betydning erstatningsfærgen har for færgebetjeningen af Bornholm. Det har jeg naturligvis lyttet til, og når vi samtidig har set, hvordan erstatningsfærgen er en vigtig forudsætning for det bornholmske erhvervsliv og turisme, så har det været vores pligt at handle, siger transportminister Magnus Heunicke (S).

Med kravet om erstatningsfærgen følger også en forøgelse af statens bidrag til den fremtidige færgeoperatør på 30 mio. kroner. Det følger oveni det årlige tilskud på 279 mio. kroner, som blev aftalt med forligskredsen tilbage i december 2014, hvor rammerne for den fremtidige færgebetjening af Bornholm blev lagt fast.

– Danmark har brug for et stærkt Bornholm. Ikke kun i dag og i morgen, men også fremover. Det har bestemt ikke været let, men jeg er glad for, at vi i en meget svær økonomisk situation nu er på vej til at sikre, at vi både opretholder færgedriften fra Køge og Ystad, at billetterne bliver billigere, samtidig med at vi kan bevare erstatningsfærgen, siger Magnus Heunicke.

Den nuværende operatør Danske Færger A/S, som står for færgebetjeningen af Bornholm, råder i dag over en erstatningsfærge. Og i 2015 har den blandt andet været indsat i stedet for hurtigfærgerne på Ystad-ruten i situationer, hvor de ikke har kunnet sejle på grund af vejrforholdene. Den har også været indsat i stedet for gods- og passagerfærgen på Køge-ruten ved tekniske problemer og senest i forbindelse med et havari og efterfølgende værftsophold.

I dag benytter Danske Færger A/S imidlertid også erstatningsfærgen til – på kommercielle vilkår – at betjene rutefarten mellem Rønne og Sassnitz i Tyskland fra marts til oktober måned. Sassnitz-ruten er ikke en del af kontrakten om færgebetjeningen af Bornholm, og det vil også fremadrettet være op til operatøren at vurdere, om der er kommercielt potentiale i at besejle den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us