Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Prøv at thaibokse i Thailand

Muay Thai – det thailandske navn for thaiboksning – er en nationalsport i Thailand og er blevet udøvet i landet siden 1700-tallet. I modsætning til almindelig boksning er det inden for thaiboksning tilladt at bruge det meste af kroppen i kamp, som for eksempel ben, fødder, knæ og albuer.

Selvom thaiboksning ved første øjekast kan se lidt voldsomt ud, er det en sport, som kræver megen teknik og færdighed. Ud over at det er en effektiv træningsform, forbedrer det også koncentrationsevnen.

Og denne sportgren er blevet mere og mere populært blandt danskerne, både blandt kvinder og mænd som træningsform.

– Thaiboksning er en thailandsk tradition, som virkelig har erobret verden i løbet af seneste år. Samtidig med at det er en alsidig træningsform, er det en spændende sport at se på. Vi har lagt mærke til, at stadig flere danskerne svenskere benytter lejligheden til at komme i form på ferien. I Thailand findes der mange thaiboksningscentre, som tager imod turister og tilbyder enten enkelte træningspas eller længere træningslejre, siger Nalinee Pananon, der er chef for det thailandske turistbureau i Norden.

At både bo og træne i træningscampen er almindeligt blandt de professionelle, som også kaldes ”fighters”. Der plejer almindeligvis at være to lange træningspas pr. dag, der tilsammen kan vare i op til seks timer. Træningen består af en blanding af løb, vægtløftning, sjipning, skyggeboksning og teknikøvelser med instruktion af en personlig træner. Det er bedst at kontakte det center, man vil træne på, og booke på forhånd.

Det thailandske turistbureau anbefaler tre thaiboksningscentre:

Sor Vorapin Boxing Gym, Bangkok
Har specialiseret sig i at tage imod udenlandske gæster, som vil lære thaiboksning. Stedet er populært blandt både professionelle og amatører og har en god placering i det gamle Bangkok nær Khaosan Road.

Rawai Muay Thai Camp, Phuket
Det ældste af en række thaiboksningsskoler på Rawai Beach i Phuket. Her kan man også bo på stedet og træne efter den thailandske tradition. Her kan du også få undervisning i yoga og komme på detoxing.

Phetch Buncha Lamai Muay Thai Camp, Koh Samui
Campen har eksisteret i 20 år på Lamai Beach på Koh Samui og har trænet verdensberømte thaiboksere som Mardsua og Mostafa Abdollahi. Phetch Buncha er også blevet ét af de bedste steder at træne for kvindelige thaiboksere.

Her er eftermiddagstræningen fra Rawai Muay Thai Camp, Phuket. Bemærk venligst at det er de udøvere, som har været i gang med thaiboksning i længere tid:

Det thailandske turistbureau, TAT, deltager i feriemessen "Ferie for Alle" i MCH Messecenter Herning fra den 22. – 24. februar 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us