Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Off piste skiløb – den fedeste oplevelse

Som ægte skientusiast findes der ikke et mere ophidsende syn end meterhøj, nyfalden puddersne, og det kribler bogstaveligt talt i hele kroppen, for at være den første til at sætte sine spor i den hvide dyne.

Det er derfor ikke så underligt, at off piste skiløb fører stort i popularitetskonkurrencen inden for skiløb blandt mange danskere. Med off piste skiløb følger nemlig den helt ubeskriveligt fede følelse, når man finder et område, der endnu ikke er blevet udforsket af andre. Her er sneen din – og kun din!

Når du bølger ned af bjerget med solen i ryggen og har frit udsyn til kilometervis af hvid, ubrudt sne, får du den ultimative følelse af frihed. En følelse, der er meget nem at blive afhængig af!

Sådan løber man off-piste
Når du løber off piste må du også tilpasse dit skiløb til forholdene, og det kræver en lidt anden teknik end ved almindeligt piste skiløb. For at undgå at synke ned i den dybe sne løber man fx oftest med samlede ski, da det giver en bedre bæreflade. Man skærer heller ikke sine sving som på pisterne, men laver i stedet rytmiske hop fra side til side – det giver nemlig den bløde og bølgende bevægelse, som er med til at gøre off piste skiløb så fedt.

Du kan godt løbe off piste på dine almindelige piste ski, men hvis du vil have mest muligt ud af oplevelsen bør du investere i et par off piste ski, som er bredere og giver en større bæreflade, som passer perfekt når du løber i den dybe sne. Du kan også sagtens tage snowboardet med når du løber off piste. Her er det brede bræt nemlig helt ideelt!

Med eller uden guide?
På flere rejsemål kan du tage off piste med en guide, men for mange er det netop uafhængigheden ved denne type skiløb der lokker, og man ønsker derfor at klare sig uden. Det er, ikke desto mindre, en rigtig god idé at følges med en bjergguide, da disse kender området bedst og ved hvordan man færdes sikkert.

En bjergguide kan ligeledes lære dig hvordan du bruger det nødvendige sikkerhedsudstyr, som du skal have med, når du løber off piste.

Sikkerhed frem for alt!
Hvis du gerne vil ud og løbe off piste, så skal du altid tage de nødvendige forholdsregler når det kommer til din sikkerhed.
Off piste skiløb er en super fed oplevelse, men hvis du ikke tænker på din sikkerhed kan det også være en farlig sport. Husk derfor altid at medbringe lavinebipper, en skovl, førstehjælpsudstyr, mobiltelefon og en sonde.

Hvor kan man løbe off piste?
Faktisk kan du finde et sted at køre off piste ved stort set alle ski-destinationer, men nogle området er naturligvis mere berømte end andre, ligesom du i nogle tilfælde vil opleve, at off piste skiløb kun er muligt hvis du følges med en guide. Dette må du gøre op med dig selv inden du vælger din destination.

Nogle af de bedste off piste skiløbsområder finder du i Sölden og Saalbach i Østrig, Canazei og Livigno i Italien, Tignes og Alp d’Huez i Frankrig. Så er det bare på med skiene!

Oplevelsen kan også bestilles direkte her i Danmark ved Danski – et firma, hvor medarbejderne elsker at stå på ski. Faktisk elsker de det så meget, at medarbejderne tilsammen har over 3.459 skidage, så de kender Alperne som deres bukselomme. Og så kan de vejlede begyndere og os, der stadig kan lære af andres skividen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us