Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Økogrisene tog imod

Svinene på 11 økologiske svinefarme holdt åbent hus søndag den 31. maj 2016 sammen med svineproducenterne, og 7.000 tog imod invitationen.

– Der har været et rigtig fint besøgstal hos alle værterne, og det er meget positivt, at folk vil bruge deres søndag på at komme ud og se, hvordan den økologiske svineproduktion foregår. Alle vores værter er stolte af deres produktion og vil gerne vise den frem, så vi er meget tilfredse med dagen, siger Hanne Børsch, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder på Sofari.

Det er sjette gang de økologiske svineproducenter holder Sofari, og arrangementet er stadig en god og vigtig måde at få vist, hvordan økologisk svinekød bliver produceret.

– Den personlige historie er vigtig. Når folk får sat ansigt på landmanden, ser hvordan de passer deres grise og får mulighed for at stille spørgsmål, bliver det pludselig tydeligt, at der er mennesker bag, og at det virkelig fører til noget, hvis man køber økologisk kød, siger Hanne Børsch.

Der er efterspørgsel på økologisk svinekød, og sidste årsopgørelse fra Friland viste en stigning i salget på 34 pct. alene i Danmark. Hanne Børsch vurderer, at den øgede efterspørgsel på økologisk kød også har givet flere besøgende.

-Ligesom mange gerne vil ud og se de økologiske køer komme på græs, er der også mange, der gerne vil ud og se, hvor deres kød kommer fra og hvordan grisene lever. Ved at tage en tur på gårdbesøg får man både syn for sagen selv, og så er det en god oplevelse for hele familien, siger Hanne Børsch.

Foreningen for Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød – en sammenslutning af økologiske svineproducenter – arrangerer dagen i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Friland og Økologisk Landsforening. Sofari bliver også arrangeret til næste år og falder altid sidste søndag i maj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us