Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Nyt oplevelsesunivers i et totalrenoveret Nordsøen Oceanarium

54 millioner kroner og helt nye tanker omkring udstillinger og interaktiv læring er blandt hovedingredienserne, som er blevet brugt ved en totalrenovation af et nyt oplevelsesunivers, "Ekspedition Nordsøen", der nu indvies den 5. juni 2010 på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

I stedet for blot at betragte akvarierne, inviteres besøgende med ud på ekspedition, hvor de kan besøge syv destinationer i Nordsøen og løse forskellige opgaver undervejs.

Hovedudvikler bag hele formidlingskonceptet er Asta Wellejus, tidligere udviklingsdirektør i Zentropa koncernen, fra firmaet Die Asta Experience og arkitektur og design i den nyrenoverede bygning er udviklet i tæt samarbejde med Søren Robert Lund Arkitekter.

På ekspeditionen mødes man af et stort reliefkort, som viser det hav og de destinationer man skal udforske. Oven over hovedet på de besøgende hænger det store ekspeditionsskib, hvor man bydes velkommen af værten Skipper og hans fire besætningsmedlemmer Forsker, Fisker, Dykker og kok. Ombord kan man stå på broen og navigere i forskelligt vejr, besøge Skippers lukaf og få gode tips af kokken til hvordan man får fisk på tallerkenen. Hver destination er udformet som et akvarium, der viser det aktuelle levested i Nordsøen og gengiver det så autentisk som muligt. Et af akvarierne rummer eksempelvis en kopi af vraget Stornoway, der ligger delvist inde i det store akvarium men også stikker ud og dermed tillader gæsterne at opleve det indefra.

– Vi har lavet noget, som ikke er set før i akvarieverdenen, nemlig en sammensmeltning af akvarier, udstillinger og interaktiv læring for børn og voksne. Gæsterne involveres på en helt ny måde, hvor vi i højere grad stimulerer forskellige sanser og indlæringsmetoder, siger direktør for Nordsøen Oceanarium, Jens Otto Størup.

Det er første gang at et projekt til et 2-cifret millionbeløb er fuldt finansieret gennem eksterne støttemidler, og det er der stor glæde over hos Nordsøen Oceanariums direktør, Jens Otto Størup:

– Vi har mærket en stor interesse fra fonde som støtter institutioner som vores og det er glædeligt i denne tid, hvor det kan være svært at skaffe midler til større investeringer. Realiseringen af et projekt er afgørende for at vi også om fem år har ét attraktionsmæssigt fyrtårn i Hirtshals.

Vækstforum i Nordjylland har støtte projektet med 3,4 millioner kroner og i begrundelsen hed det:

– Bevillingen er tildelt fordi projektet til fulde lever op til den Nordyske Udviklingsstrategi, hvor fødevarer, teknologi og turisme er udvalgt som vækstdrivere. Projektet indeholder alle tre. Målene med projektet er nemlig at tiltrække turister, formidle viden om Nordsøens fisk og fisk som mad på en nytænkende måde, hvor interaktiv digital formidling og sanseoplevelser er nøgleordene.

Ekspedition Nordsøen åbnes officielt lørdag den 5. juni 2010 kl. 10.00 af Grevinde Alexander og sang af Lis Sørensen.

Yderligere information:
Ekspedition Nordsøen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us