Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Nu kommer den rigtige sommer: den med Limfjordsfortællingerne

Årets Limfjordsfortællinger er som sædvanlig arrangeret af Netværk Limfjorden, og de finder sted i hele Limfjordslandet og er opdelt i tre temaer: "Den grønne Limfjord", "Den gyldne Limfjord" og – naturligvis – "Den blå Limfjord".

I alt er der fra og med 1. juli 30 forskellige fortællinger hver uge, og programmet er det samme i alle 7 uger frem til og med uge 33. Da nogle af fortællingerne finder sted mere end én gang om ugen, har publikum i løbet af sommeren mulighed for at deltage i i alt 275 Limfjordsfortællinger.

Limfjordsfortællingerne spænder vidt, både geografisk og indholdsmæssigt – lige fra nogle af vore første forfædre i Jættestuen Lundehøj i Sydthy over det velbevarede middelalderkloster Ørslev Kloster ved Skive og herregårdene Hindsels på Thyholm og Hessel i Vesthimmerland til et besøg på Thise Mejeri i Salling og i Den Japanske Have i Struer. Men fælles for alle Limfjordsfortællingerne er, at der er en engageret og vidende fortæller, som det er en fornøjelse at lytte til, og som hellere end gerne øser af sin viden og indsigt om den pågældende lokalitet.

Limfjordsfortællingerne kom til verden i 2005 som det første eksempel i Danmark på "storytelling" i større skala, og hvert år kommer der nye fortællinger til. I år er der således 5 nye Limfjordsfortællinger i programmet.

Det drejer sig om fortællingen om skaldyr på Limfjorden på Dansk Skaldyrcenter i Nykøbing Mors, om Venø Kirke, om Aggersborg og om Nationalpark Thy med udgangspunkt på Isbjerg. Endelig er der i år premiere på fortællingen "Herregården, hønsene og de håndbryggede øl", der foregår hos Staarup Haandbryg øst for Skive.

Det koster 50 kr. (børn under 12 år gratis) at deltage i en Limfjordsfortælling. Man møder blot op på det anførte sted på det anførte tidspunkt og køber en billet hos fortælleren (mød gerne i god tid!). En Limfjordsfortælling varer sædvanligvis en god times tid, og alle fortællingerne er beskrevet på Netværk Limfjordens hjemmeside.

Ligesom sidste år får alle deltagerne i Limfjordsfortællingerne en billet, der giver mulighed for at købe en returbillet med færgen mellem Hvalpsund og Sundsøre til enkeltbilletpris. Samtidig får deltagerne en opfordring til via internettet at give en tilbagemelding om, hvad de synes om den Limfjordsfortælling, de har købt billet til. Alle, der svarer, deltager i en konkurrence, hvor gevinsten er et wellness-ophold med 2 overnatninger, 2 gourmetmiddage samt entré til Sydthy Kurbad.

– I 2012 var der mere end 5.000 deltagere i Limfjordsfortællingerne, og de tilbagemeldinger, vi fik, var særdeles positive. Gæsterne er begejstrede for dette koncept med "levende fortællere", og igen fik vi bekræftet, at Limfjordsfortællingerne er et godt og faktisk også temmelig enestående tilbud, siger turistchef Alice Bank Danielsen, Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, der af Netværk Limfjorden er udpeget som koordinator af Limfjordsfortællingerne.

Alle Limfjordsfortællinger er nærmere beskrevet på http://www.visitlimfjorden.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us