Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Nu kan mobilen guide dig i H.C. Andersens hjulspor

En app og en brochure, der viser rundt på Fyn i den berømte digters hjulspor, lanceres i dag på Valdemars Slot.

– H.C. Andersen gæstede mange af de smukke, fynske herregårde og slotte og levede i dage eller uger sammen med familierne. Han skrev eventyr og arbejdede på sine romaner, og han skrev i breve og dagbøger om bygningerne, værelserne, haverne, landskaberne og om de mennesker, der var omkring ham, fortæller projektleder Johs. Nørregaard Frandsen fra H.C. Andersen Centret.

Det er disse materialer, forskere fra H.C. Andersen Centret har gennemarbejdet for at finde de gode historier og vinkler på H.C. Andersens varme forhold til Fyn. Efterfølgende har forskerne i samarbejde med Udvikling Fyn – Destination Fyn og i alt 16 godser og herregårde på Fyn udviklet en ny attraktion, hvor H.C. Andersen, fynsk kulturarv og fynske landskaber bringes i samspil.

Resultatet af udviklingsprojektet, der har modtaget støtte fra Region Syddanmark og fra H.C. Andersen Fonden, foreligger nu i form af en app til smartphones (iPhone og Android) med tilhørende brochure, der på dansk, engelsk, kinesisk eller tysk kan lede gæsten eller turisten rundt på det skønne Fyn.

– Den nye app taler sig direkte ind i Fyns fire H’er – nemlig H.C. Andersen, Havet, Haven og Historien. Og så rammer den perfekt ind i den moderne turists behov for viden ”on-the-go”. Med den nye app får vi skabt synlighed og gør samtidig Syddanmark til et attraktivt område for internationale kulturaktører, forklarer Stephanie Lose (V), formand for Udvalget for Regional Udvikling.

Udvikling Fyn – Destination Fyn er partner i udviklingsprojektet, og står bag den del af appen, der henvender sig til turister.

– Appen åbner op for en ny dimension i relation til oplevelser, der har den kendte forfatter og de fynske slotte og herregårde som omdrejningspunkt. Flere turoperatører og bureauer har allerede udvist interesse for konceptet, så vi forventer stor opmærksomhed i de kommende år fra såvel danske som internationale turister, der efterspørger nye kulturprodukter, siger Anne Høyby, forretningsudvikler ved Destination Fyn.

Appen er udviklet af app-firmaet Plaey og kan downloades gratis fra App Store eller Google Play. Den rummer dels historier om H.C. Andersens ophold og inspirationer fra de enkelte lokaliteter og dels faktuelle oplysninger til turisten om adgangsforhold, priser, arrangementer og lignende.

I de kommende år vil den blive udbygget med flere steder, mere viden, flere oplevelser – og hensigten er, at appens muligheder også skal suppleres af en fysisk skiltning i stil med den kendte Marguerit-rute.

App’en er et samarbejde mellem H.C. Andersen Centret, Udvikling Fyn, H.C. Andersen Fonden og Region Syddanmark.

Links:
http://www.visitfyn.dk/fyn/oplevelser/hc-andersen-trail
http://andersensodense.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us