Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Museumsjul i Hadsund

Nordjyllands Historiske Museums afdelinger i Hadsund inviterer til en stemningsfyldt start på julemåneden, når de den første søndag i advent fra kl. 10 til 16 slår dørene op til årets juleudstillinger og det årlige julearrangement, hvor der er lagt op til en hyggelig dag for både store og små.

I Hadsund Egnssamling er stuerne pyntet med tidstypisk julepynt. Bondestuen er pyntet med 1700- og 1800-tallets enkle halmpynt omkring et bord dækket til den tids rustikke julemad. Den borgerlige juletræsjul er præsenteret i museets klunkestue fra ca. 1900, og endelig er 1960’erstuen pyntet med masser af industritidens julepynt. Her kan man nyde stemningen og få gode gamle ideer til julepynt.

På den anden side af gårdspladsen, i Møllehistorisk Samling, er der en udstilling om julesmåkagens historie. I udstillingen er der selvfølgelig smagsprøver på forskellige småkager med en særlig historie – bl.a. doktor Kirks brunkager og der er opskrifter, som du kan tage med hjem.

– Opskrifterne har vi fundet i gamle håndskrevne kogebøger fra Hadsundområdet og har du ikke tid til selv at bage, kan du købe poser med hjemmebagte småkager, fortæller Lise Andersen, museumsinspektør.

Begge udstillinger kan ses fra åbningsdagen den 30. november og til og med den 18. december 2014 alle dage undtagen lørdag kl. 10 – 16, og som en særlig gave er der gratis entré i hele perioden. Husk dog at få en billet, hvis du besøger museet på selve åbningsdagen den 30. november – også selv om det er gratis! På billetten trækker museet nemlig lod om fine julegaver.

På åbningsdagen vil der i Egnssamlingen være forskellige børneaktiviteter. Børnene kan lave helt personlige julekort med pynt og flotte motiver. Der er også mulighed for at lave en fin og smart julegave til mormor eller lillebror. Mangler dit vindue lidt julepynt? Så har Museumsforeningen appelsiner, nelliker og røde bånd klar. I en af stuerne kan man også opleve kniplingens kunst. Der er naturligvis kaffe på kanden og en julesmåkage.

På gårdspladsen sørger Havnø Mølles Venner og spejderne for, at det kommer til at dufte rigtigt af jul og gran. Spejderne sælger juletræer, og Havnø Mølles Venner har gang i bålsteder, hvorover der laves gløgg og bages klatkager. Der bliver også kogt klejner efter en gammel familieopskrift. Serveringen finder sted i møllevennernes opvarmede telt, hvor man også kan købe mel til julebagningen.

Museets butik bugner af julepynt og gode julegaveideer. Det er her, du finder den gave, du ikke kan købe andre steder: gammeldags julepynt, bøger, museumskopier af smykker, mundblæste glas, traditionel keramik og meget, meget mere. I anledning af julen er der rabat på flere varer.

Tid og sted for åbningsarrangementet:
Søndag den 30. november 2014 kl. 10-16
Hadsund Egnssamling og Møllehistorisk Samling, Rosendalsallé 8, Hadsund
Fri entré

Illustration: Lise Andersen, museumsinspektør

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us