Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Miljøministeren tilbyder gratis sommerferie

Miljøministeriet har masser af nye gratis ferieoplevelser til danskere, som vil ud og nyde naturen. Det er blandt andet muligt at slå gratis lejr på Ærø, tage Vestkyststien på cykel eller kajakruten fra Kolding til Horsens.

Helt nye digitale rejseguider, nye skove med fri teltning, nye naturstier, nye naturcentre, nyt naturkort med mobilversion og nye foldere. Det er nogle af nyhederne i årets "feriekatalog" fra Miljøministeriet, der er tæt på at gøre miljøministeren til Danmarks rejsedronning.

– Der er god grund til at gøre den danske natur mere konkurrencedygtig, ikke mindst i forhold til at blive på sofaen i sommerferien. Det er godt for dem, der ikke har råd til dyre rejser i udlandet, og det er godt for vores turisterhverv, at danskere holder ferie hjemme. Og der er så mange oplevelser, der bare venter derude, som vi nu gør mere tilgængelige, siger miljøminister Pia Olsen Dyhr.

Miljøministeriet kan i år tilbyde gratis overnatning på 156 naturområder, hvor det er tilladt at slå pløkkerne i Naturstyrelsens arealer. De nye steder for fri teltning omfatter blandt andet Ry, Ærø, Præstø, Stege og Fredensborg. Går turen til det sydfynske kan man slå sig ned i Komtessens Plantage i Svanninge Bakker, højt mod nord i Ålbæk Plantage, mod vest i Fanø Plantage eller mod øst i Rø Plantage på Bornholm.

Naturstyrelsen har udviklet omkring 20 nye digitale guides, der dækker for eksempel Vestskoven, Bulbjerg, Livø, Røsnæs og Randbøl Hede. I samarbejde med Vejdirektoratet og Arbejdsmarkedets Feriefond har Naturstyrelsen moderniseret udinaturen.dk, så der nu er bedre oversigt over friluftsfaciliteter og arrangementer over hele landet. Kortet kan nu også benyttes fra smartphones.

– Selv om den danske sommer er en lunefuld følgesvend på ferien, så er naturen et af de bedste og mest værdifulde aktiver, vi har i Danmark. Når man kommer ud i naturen, bliver det let at forstå, hvorfor vi skal bruge ressourcer på at passe godt på den, siger Pia Olsen Dyhr.

Blandt andet har Nationalpark Mols Bjerge fået nye friluftsfaciliteter, cykelruter, løberuter, ridestier og besøgscentre for 40 millioner kroner. Cykelstien langt den jyske vestkyst, Vestkyststien, er lagt om gennem Nationalpark Thy, så den byder på endnu bedre oplevelser. Der er kommet en militær femkampbane ved Feldborg Nørreskov, en perlerække af campingmuligheder for kajaksejlere langs den østjyske kyst, shelters, særlige sundhedsspor og mountainbikeruter. Et nyt natur- og formidlingscenter på Harrild Hede. Et Hedecenter på Randbøl Hede og en ny 267 meter lang plankebelagt sti på Møns Klint for dårligt gående og kørestolsbrugere.

Fakta om Miljøministeriets regler for gratis overnatning i telt:
Reglerne for fri teltning er ganske enkle: 1-2-3. Man må have 1 overnatning samme sted med højst 2 telte ad gangen og højest 3-personers telte. Det er gratis, og man behøver ikke at spørge om tilladelse først. Teltet skal være uden for synsvidde fra bygninger, campingpladser og bilveje. Brug af feltkøkken må kun ske, hvis man bruger stormkøkken som eks. Trangia. Åben ild er kun tilladt på bålpladser, som er indrettet i nogle af skovene. Efter endt brug skal man – som enhver skovgæst- naturligvis rydde op efter sig og tage sit affald med.

Se steder med fri teltning: http://www.udinaturen.dk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us