Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Medlemsfremgang i Aktiv Danmark

Aktiv Danmark, som markedsfører og udvikler virksomheder og destinationer inden for aktiv ferie, har haft en klar medlemsfremgang i 2014.

Medlemsfremgangen skyldes flere forhold, men især cykling og den nye Bed+Bike ordning har været en succes.

Marketing- og salgschef i Aktiv Danmark, Peter Graversen, fortæller om fremgangen:

– Et nyt tiltag, som har haft succes og indvirkning på fremgangen, er vores Bed+Bike ordning. Målet var at få 80 overnatningssteder med i 2014, og det mål har vi nået, da vi nu har over 100 Bed+Bike medlemsvirksomheder. Vi er glade for vores generelle fremgang, og vi værdsætter, at så mange af vores eksisterende medlemmer har taget godt imod tiltaget, og at arbejdet med aktiv ferie vinder frem.

Cyklen er ofte et foretrukken transportmiddel på ferien, og flere destinationer gør et stort arbejde for at tiltrække cykelturister.

Bed+Bike er blevet indført i samarbejde med projektet Powered By Cycling: Panorama, og den generelle udvikling og positive omtale af cykelturisme og outdoor turisme påvirker helt sikkert også Bed+Bike’s fine start i Danmark.

Bed+Bike er i tråd med den udvikling som Center for Landdistriktsforskning foreslår i den nye udgivelse “Landdistrikternes potentiale for outdoor turisme”, hvori fornyelse og ekspansion nævnes som vigtige elementer.

Peter Graversen fortæller om konceptet:

– Bed+Bike konceptet kommer fra Tyskland, og Bed+Bike er udbredt i lande som Østrig, Schweiz, Polen og Sverige, hvor ordningen tiltrækker mange cyklende gæster – næsten 6000 overnatningssteder er med i konceptet. Derfor vurderede vi, at det ville være oplagt at indføre i Danmark. Bed+Bike-certificeringen indikerer, at man som gæst kan forvente kvalitet hos overnatningsstederne. Man kan bl.a. få vejledning om de bedste ruter, sikker opbevaring af cykler, sund morgenmad og meget mere på cykelferien. Ordningens succes forpligter, og vi føler os klar til det forsatte arbejde i samarbejde med turisme Danmark og vores europæiske samarbejdspartnere – Bett+Bike i Tyskland.

Bed+Bike ordningen skal videreudvikles, og målet for 2015 er at nå op på 150 medlemmer. Det vil i 2015 betyde endnu flere markedsføringsfordele og muligheder for medlemmerne, så de mange cykeloplevelser og de bedste overnatningsmuligheder bliver set af turister og andre gæster.

Aktiv Danmark har siden 2013 fungeret som netværk under Dansk Turismefremme. Dansk Turismefremme er en interesseorganisation for aktører og organisationer, der arbejder med lokal turismeudvikling. Kerneområderne er gæsteservice, markedsføring samt relationer og netværk.

Yderligere information:
”Landdistrikternes potentiale for outdoor turisme” er skrevet af Tommy Søndergaard Poulsen, Anne-Mette Hjalager og Hanne Bat Finke, 2014.

Illustration: Familie på cykeltur ved Vadehavet/Niclas Jessen, Panorama

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us