Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Mariager: Jul i den gamle købmandsgård

Der bliver julet både ude og inde ved den gamle købmandsgård, når Mariager Museum i samarbejde med Lokalarkivet Mariager og Mariager Museumsforening inviterer til julemarked anden søndag i advent – 7. december 2014.

Der er hyggelige boder på museet og i Galleri Vognporten med mulighed for en god julehandel. Måske er det her gaven til mormor eller lillebror skal findes. Museumsbutikken er selvfølgelig også åben og bugner af skønne julevarer og alskens gaveartikler. Man kan blandt andet opleve smykkefremstilling og også købe smykkerne. I bondestuen kan man prøve at støbe sit eget lys, og i det gamle køkken koges og sælges klejner.

Flere af museets medarbejdere er klædt i gamle dragter og agerer medlemmer af købmandsfamilien, som boede gården i forskellige tidsperioder. De gamle stuer er julepyntede og i den store stue står et smukt juletræ – dekoreret med gammeldags pynt. Lidt julemusik bliver der også mulighed for at nyde i den samme stue, når spillemanden spiller.

Der sælges pyntegrønt og juletræer i gården, hvor det også er muligt at stige på hestevognen og køre en tur i byen. I Galleri Vognporten på den anden side af gårdspladsen finder man flere salgsboder med håndarbejde og træarbejde m.m.

Lokalarkivet Mariager laver en fin opstilling, hvor man kan få taget et digitalt julebillede i hyggelige og stemningsfulde omgivelser. Afhængig af vejret på dagen bliver det enten i den hyggelige museumsgård eller indenfor i Galleri Vognporten.

For børn og barnlige sjæle er der nisseskattejagt med start i museumsbutikken og slut i arkivets lokaler. Der er præmier til alle, som gennemfører skattejagten.

Når benene er blevet trætte, og der er brug for en pause, sælges der kaffe, saft, æbleskiver m.m. hos arkivet og museumsforeningen i arkivets lokaler. Her kan man på udvalgte tidspunkter også opleve musikalsk underholdning. Tidspunkterne offentliggøres på dagen.

Endelig kan man på arkivet se en fotoudstilling om Østergade i Mariager, og det vil være muligt at få en snak med arkivpersonalet om, hvad de arbejder med.

Tid og sted:
Søndag 7.december 2014, kl. 10-16
Mariager Museum, Kirkegade 4A, 9550 Mariager

Fri entré

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us