Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Leg Robinson i ferien

Nu kan du lege Robinson Crusoe på sommerferien. Isolér dig selv fra hverdagens stress og nyd en uforstyrret ferie på øde kroatiske øer.

Sengen er blødere, og risikoen for at få skørbug er formodentlig mindre. Men ellers er det næsten som at være ægte skibbruden i en ny og unik Robinson-rejseform, der er blevet populær på de mange små, øde øer i det kroatiske øhav.
 
På en Robinson Crusoe-ferie ryster du hverdagen af dig ved at leve det simple liv. Her er ingen kimende telefoner eller indbakker, der fyldes med elektronisk post. Til gengæld skal du rationere dit vandforbrug fornuftigt, og strøm må kun bruges til det nødvendige, hvis batterierne skal holde hele turen.
 
Denne anderledes form for ferie kan både være en romantisk get-away med kæresten, en sjov og lærerig ferie med familien eller bare den ultimative flugt fra hverdagen for dig selv. De smukke naturomgivelser kan danne ramme om lige præcis dét, du synes, det skal være.
 
I Zadar-området finder man eksempelvis gruppen af Kornati-øer. Her kan man bo i afsides stenhuse gemt væk i stille bugte, der sjældent har mere end 20 meter ned til vandet og altid kan garantere smukke solnedgange i horisonten.
 
Mellem Kornati-øgruppen og fastlandet ligger den større ø, Pasman, der er stor nok til at lege eneboer, men samtidig er forholdsvis tæt på civilisationen, hvis Robinson-tilværelsen skulle blive for stille. Du kan fx bo i Tkon-huset, der ligger 10 meter fra vandkanten, men stadig har den skønne middelhavsby, Biograd, indenfor rækkevidde.
 
På Robinson-ferier bor du på første parket til Adriaterhavet, og det er derfor en oplagt rejseform for bådejere eller lystfiskere. Der er mulighed for at leje både på stedet, ligesom man selvfølgelig kan ankomme i sin egen. Sejl stille og roligt op langs kysterne, eller tag fiskegrejet med og smid snøren i vandet.
 
Faktisk er flere af hytterne kun tilgængelige i båd, da vejene ikke egner sig til almindelige personbiler. I disse tilfælde leveres der dagligt købmandsvarer til boligen.
 
De lokale myndigheder og rejsearrangører hjælper dig gerne med sejlercertifikat og fiskekort.
 
Fra Danmark er der direkte flyafgange til hhv. Zagreb, Split, Zadar, Pula og Dubrovnik i Kroatien.

Se mere om Robinson-turisme her:
http://www.islandcottagecroatia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us