Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Julen starter den 29. november i Dragør

Lørdag den 29. november 2014 begynder julen i Dragør, hvor julemarkedet åbnes kl. 11 af skuespiller Paw Henriksen.

Byens museum, bibliotek og caféer inviterer inden for i varmen til juleklip, højtlæsning, udstilling, quiz og mange andre jule-aktiviteter for hele familien. Dagen rundes af kl. 16 med den traditionsrige juletræstænding på Neels Torv.

I december sidste år fik Dragør en ny tradition med et gammeldags julemarked på Badstuevælen. Julemarkedet bruges som kulisse i årets DR-julekalender “Tidsrejsen”, og i år genskabes det præcist samme julemarked, som man kan se på TV i december. Dragørs julemarked åbnes kl. 11 af skuespiller Paw Henriksen, som spiller den unge farfar i “Tidsrejsen” og medvirker i årets store julefilm “Familien Jul”, som vises i Dragør Bio i weekenderne.

– Det bliver hyggeligt at komme tilbage til Dragør, hvor vi tilbragte så meget tid under optagelserne til “Tidsrejsen”. Her blev vi taget godt i mod, og jeg er så sikker på at komme i ægte julestemning i år, når jeg nu skal åbne julemarkedet i sådan en ægte juleby som Dragør, siger Paw Henriksen.

Med 12 boder som sælger alt fra dansk brugskunst og delikatesser til uldvarer og trælegetøj, er der rig mulighed for at få købt sine julegaver på julemarkedet. Og man kan få stillet sulten med en pandekage eller en sandwich, få varmen med et glas gløgg eller købe karameller, som hovedpersonerne i “Tidsrejsen” har bestemt smagen på og lagt navn til.

Paw Henriksen bliver ikke den eneste fra “Tidsrejsen” som gæster Dragør den 29. november. Holdet bag “Tidsrejsen” samles nemlig til et privat arrangement i Dragør Bio og på Restaurant Beghuset, hvor filmholdet havde deres faste base i de ca. tre måneder, hvor “Tidsrejsen” blev indspillet i Dragørs brostensbelagte gader og mellem de gamle, tætliggende gule huse.

– Jeg glæder mig til at se dem alle sammen igen her i Dragør, hvor det hele foregik sidste vinter. Vi havde det virkelig sjovt og hyggeligt sidste år. Selvom det var et stort hold, var det en fornøjelse, at vi kunne hjælpe med mad og lokaler til kostumer, sminke og produktionsplanlægning, siger Charlotte Gravenhorst, som sammen med Kim Gravenhorst er indehaver af Restaurant Beghuset.

For 24 år i træk tændes juletræet på Neels Torv af byens borgmester, Eik Dahl Bidstrup, kl. 16. Det er en tradition, som er populær blandt mange flere end Dragørs indbyggere.

– Jeg har været med til arrangere juletræstænding i 16 år, og hvert år fyldes Neels Torv med glade mennesker uanset om det regner, sner eller er tørvejr,” siger Helle Hende, som er fra Dragørs Gadelaug og indehaver af butikken Laura Ella:

– Det er noget særligt at se lyset blive tændt på et smukt juletræ i Dragørs historiske by, og derfor inviterer folk fra Dragør familie og venner til byen for at opleve juletræstændingen.

Festlighederne begynder allerede kl. 14, hvor julemanden kommer til torvet for at høre, hvad børnene ønsker sig. Med sig har han nissepiger, som deler godter ud, mens julemusik og mennesker i julestemning fylder pladsen. Kl. 16 læser borgmester Eik Dahl Bidstrup højt fra Peters jul, hvorefter alle tæller ned, lyset i juletræet tændes og oplyser torvet med de gamle, gule huse.

Mens man venter på, at juletræet tændes, er der masser at give sig til rundt omkring i byen. Ved hjælp af app’en “Jul i Dragør” kan man gå på opdagelse i byens gader og stræder, hvor man bl.a. kan blive guidet rundt de steder, hvor “Tidsrejsen” foregår. Både på havnen, byens bibliotek, Dragør Museum og Amagermuseet foregår forskellige aktiviteter for hele familien hver weekend frem til jul.

Man kan se hele programmet på Facebook-siderne “Jul i Dragør” og ”Christmas in Dragoer” samt på http://www.visit-dragoer.dk – App’en Jul i Dragør giver en online guide til byen og juleaktiviteterne.

Illustration: Dragørs julemarked åbnes af skuespiller Paw Henriksen den 29. november kl. 11. Nogle af scenerne i “Tidsrejsen” er optaget på Dragørs julemarked, ligesom store dele af julekalenderen er optaget forskellige steder Dragør. I ”Tidsrejsen” spiller Paw Henriksen den unge farfar. Foto: DR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us