Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Julen bliver sat i skole i 2014 på Danmarks Industrimuseum

I 2014 har Industrimuseet i Horsens udvidet med ny Skoleudstilling og mange har besøgt Skolen fra 1930’erne og 1950’erne.

Lærergruppen på museet har fortalt om den gang, hvor læreren var lærer og eleverne sad stille. Klædeskabsnissen har samlet kridtet op og stillet sig ved tavlen, så hun er klar den 24. november 2014 – hver dag fra kl. 11 til 16.

Klædeskabsnissen og hendes mange hjælpere har dog allerede pyntet for. I 1950-60’er gaden er det som den gang pengene var små. Derfor stråler de små hjemmelavede piberensernissemænd i vinduerne, nisssefar sidder med grydeskeen, og juleøllet er pakket i 50 styks kasser på Long John, så svajeren kan komme ud til kunderne inden jul.

Og i arbejderboligerne har hvert årti netop sin juulepynt og sine traditioner, således julepynten strålende fortæller os om tiderne, som er blevet bedre. Og Skolen er naturligvis pyntet, for alle eleverne tegner og kommer med pynt.

I værkstederne arbejder sætternissen hos Gutenberglauget, der trykker en fin malebog med tegninger af tegneren Julius, lige til at farvelægge. Og mostrene bager og har måske fundet klejneopskriften frem, for op til jul skal der bages, når de står i køkkenet i den gamle arbejderbolig.

Og overalt har værkstedsnisserne gemt sig, så skolerne kan lege, tælle, gætte, finde og i god tid komme i juulestemning.

Industrimuseets store julemarked er den 13. og 14. december, hvor flere end 60 stande, boder og værksteder levendegør udstillingerne.

Danmarks Industrimuseum har åbent alle dage fra 11 til 16 frem til jul. De helt små fra børnehaver og skoler kan komme ind kl. 10.00, når de er tilmeldt Nisseværkstedet.

Se mere på http://www.industrimuseet.dk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us