Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Indbrudstyve følger facebook opdateringer

Du står på den spanske trappe i Rom og synes da lige, at du skal dele den dejlige oplevelse med din vennekreds på facebook. Men det kan have dyre konsekvenser at lave statusopdateringer på ferien, for vi ved faktisk ikke, hvem der kigger med.

I Danmark har omkring 3,2 millioner en Facebook profil, og de fleste laver statusopdateringer flere end ti gange om måneden. Det gælder især, hvis der sker noget spændende i ens liv, som man gerne vil dele med omverdenen. Det kunne være en dejlig ferie med familien, som man har glædet sig til længe.

En undersøgelse lavet af YouGov for Alka Forsikring viser, at 17 procent af de danske facebook brugere laver en statusopdatering om deres ferie. I dag, hvor opdateringerne kan laves mobilt, kan brugerne også skrive om ferien og lægge billeder op, imens de er afsted. Men det kan have ubehagelige konsekvenser.

– Der er rigtig mange af os, som ikke tænker over, at alle, der vil, kan følge med i vores aktiviteter på nettet. Det er et åbent hav af information, og det udnytter de kriminelle. Hvis en indbrudstyv vil sikre sig, at et hus er tomt inden indbrud, er det derfor bare at logge på facebook og holde øje med beboernes adfærd, siger Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka.

Det gælder især i ferieperioder, som er højsæson for indbrud. Tal fra Forsikring og Pension viser, at der i gennemsnit bliver begået 20-25 procent flere indbrud i juli måned end juni og august. Og også efterårsferien er i tyvenes søgelys.

– Det er en meget ubehagelig oplevelse, når fremmede har været i ens bolig, og så kan det faktisk også have økonomiske konsekvenser. Man risikerer, at forsikringen ikke dækker, hvis man selv har været uforsigtig og fx fortalt på de sociale medier, at man er på ferie. Det svarer til at lade døren stå ulåst eller vinduerne åbne, fortæller Lise Agerley.

Det gælder om at sikre sig mod indbrud, og en af måderne at gøre det er at undgå statusopdateringer på ferien. Hvis man ikke kan lade være, så skal man i hvert fald sørge for, at ens profil er lukket for alle andre end venner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us