Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Hvalsafari i Lillebælt

Her i sommerferien er det muligt at komme ud med galeasen Aventura og dermed opleve en hval på nærmeste hold; een af verdens mindste hvaler, kaldet marsvinet. Marsvinene lever tæt i den nordlige del af Lillebælt i Snævringen og det er et af de mest hvalrige farvande i verden. Og skipper på galeasen lover faktisk hvalgaranti.

Efter en kort information om galeasen, sikkerhed omborg og på vandet, og der vil så komme en orientering om, hvad turen ellers byder på af vejr, strøm og hvordan der holdes udkig efter marsvinene.
 
Når et passende antal marsvin er indkredset, bliver lyttegrejet sat ud, og deltagerne kan direkte høre marsvinenes kliklyde. Er mobilen klar til det, kan lydene optages direkte.
 
Der fortælles desuden om den historiske marsvinsjagt og om marsvinjægerne i Middelfart. På dækket vil man kunne se marsvinets fødeemner i et rørebassin. Der er også mulighed for at forsøge sig som rorgænger i styrehuset, tegne eller farvelægge tegninger af skibet og marsvinet.

Hvalsafarien er et af elementerne under overskriften Lillebælt Waters, der skal være med til at synliggøre og brande området over for børnefamilier og deres bedsteforældre, så belægningen kan øges i weekender og ferier. Nye turistoplevelser er udviklet i tæt samarbejde mellem områdets hoteller og aktører inden for oplevelsesturisme.

Hidtil har Middelfart været et yndet mål for erhvervslivet, hvor byens centrale beliggenhed, de naturskønne omgivelser og gode faciliteter gør den til et populært sted at afholde konferencer og møder. Og mens erhvervsturisterne fylder hoteller, konferencesteder og kroer godt op i hverdagene, er belægningen anderledes lav i ferier og weekender. Det har fået en lang række aktører i området til at trodse konkurrentrelationerne og sammen udvikle nye oplevelser, der skal tiltrække ferieturister og fylde de tomme værelser i weekenden.
 
Med projektet, der er støttet af EU-midler, bliver området nu søsat under navnet Lillebælt Waters. Nye oplevelser i, over og under vandet som bl.a. hvalsafari efter marsvin, som er en af verdens mindste hvaler, snorkling, undervandsjagt, mountainbiketure, træklatring og sejlads skal tiltrække børn samt deres forældre og bedsteforældre. Startskuddet for de første aktiviteter lyder i uge 29.

– Projektet skal bidrage til at forløse områdets meget store potentiale som feriedestination. Både os hoteller og mange forskellige lokale aktører som dykkere, naturvejledere og sejlerinstruktører har kunnet se idéen i en fælles indsats, der kan trække turister til. Sammen har vi udviklet nye og spændende oplevelser, som vi er sikre på er levedygtige, også når projektet formelt udløber i august, fortæller Uffe Høeg Johansen, direktør for Hindsgavl Slot.

Projektet har været i gang siden oktober sidste år, og de nye oplevelser er blevet udviklet hen over vinteren bl.a. ud fra en undersøgelse af, hvad first movers inden for målgruppen går efter, når de skal vælge ferie.

– Familierne lægger bl.a. vægt på unikke og autentiske oplevelser sammen med deres kære. Og så vil de ikke have pakkerejser, men foretrækker friheden til at vælge præcis de aktiviteter, der passer dem. De ønsker har aktørerne forsøgt at efterkomme via aktiviteter, hvor man kan opleve områdets unikke kvaliteter, og via oplevelser, der både taler til børn og voksne, forklarer Anette Hellmund Werenskiold, der er projektleder i Kids n’ Tweens og samtidig turistchef i Middelfart.

Læs mere her på portalen, der er tænkt som en samlet indgang til Lillebælt-området – http://www.lillebaeltwaters.dk
 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us