Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Hjælp fra turister skal være med til at færdiggøre Grand Egyptian Museum

En kampagne, lanceret af ministeriet for turisme i Egypten, gør det nemt for turister at bidrage, så museet til august næste år kan stå klar til at modtage de forventede fem til otte mio. besøgende årligt.

På alle hoteller i Egypten vil det være muligt frivilligt at donere én dollar per overnatning, som vil gå til at færdiggøre Grand Egyptian Museum (GEM), det nye historiske varemærke for Egypten med udsigt til pyramiderne i Giza.

Dermed kan turister og historieinteresserede i Egypten være med til at bygge det enorme museum, som skal formidle Egyptens kulturarv til mellem fem og otte millioner besøgende om året. Det er, hvad museet forventer, at have af tiltrækningskraft.

– Selvom vi har gået igennem en økonomisk krise vil vi ikke stoppe med at arbejde én eneste dag, for vi ønsker at færdiggøre dette kæmpe bygningsværk til tiden. Donationskampagnens formål er at undgå ophold i arbejdet på museet, og vi håber, at den kan give os et par mio. dollars til at færdiggøre byggeriet, fortæller Hisham Zaazou, der er minister for turisme i Egypten, og som sammen med Ministeriet for Antikviteter og en privat organisation (CTE) står bag kampagnen.

En lignende lokal fundraising-kampagne i Egypten, rettet mod egypterne, har også som formål at bidrage med midler. Den skal ikke blot samle penge ind, men også være med til at øge egypternes bevidsthed omkring deres kulturelle arv.

Det store byggeprojekt bliver finansieret af japanske investorer, den egyptiske regering og forskellige private fundraising tiltag som eksempelvis donationskampagnerne rettet både mod turisterne i Egypten og egypterne selv. Med de mange tiltag og donationer forventes det, at projektet kan overholde tidsplanen og stå færdigt som planlagt i august 2015.

GEM forventes at blive verdens største arkæologiske museum. Byggeriet foregår to kilometer fra de populære Giza-pyramider og skal indeholde alle de største kulturskatte i Egypten som for eksempel en udstilling om drengen, der var farao før han var 10 år gammel, Tutankhamon. GEM skal både have permanente udstillinger og specialudstillinger og kommer til at præsentere 100.000 artefakter på det imponerende 32.000 m2 store område.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us