Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Flere fløj mod det eksotiske Østen

Rejsemål i Østen er blevet mere populære blandt danskerne i 2014, og Indonesien og i særdeleshed Japan er årets højdespringere på listen over nye populære rejsemål for danskerne.

Men også europæiske storbyer som Lissabon, Athen og Madrid vinder frem, når danskerne pakker feriekufferten. Det viser den årlige opgørelse af danskernes rejsemønstre, som rejsesøgesitet Skyscanner står bag.

Det gratis rejsesøgesite Skyscanner.dk har set på danskernes rejsemønstre i det snart forgangne 2014. Skyscanners opgørelse over danske bookinger af flyrejser til byer og lande i hele verden viser, at vi i stigende grad vælger rejser til Østen. Japan er årets højdespringer med en stigning på 62 % efterfulgt af et eksotisk rejsemål som Indonesien, der har en vækst i valfartende danskere på henholdsvis på 32 % sammenlignet med året før.

Hos Skyscanner vurderer man, at de to østlige rejsemåls stigende popularitet skyldes en kombination af bedre flyforbindelser til de to lande samt en søgen efter mere eksotiske oplevelser, end ellers populære Thailand kan byde på.

– Væksten til Japan og Indonesien er bl.a. båret af bedre flyforbindelser, hvilket gør det nemmere at komme dertil. Japan har vundet indpas hos mange danskere de senere år, fordi det bekommer os godt at blive mødt med vestlig convenience og styr på sagerne, men alligevel med masser af spændende mystik, tradition, kultur og flot natur, siger Skyscanners danske rejseekspert, Maria Paulsen.

Blandt de vestlige rejsedestinationer, der bliver mere populære blandt danskerne, finder vi Portugal, der er steget med 20 %, og Schweiz, som er steget med 32 % i forhold til 2013.

Også blandt de europæiske storbyer prøver danskerne nye rejsemål. Favoritdestinationer som London, Barcelona og Rom har i 2014 vist en vigende popularitet om end London stadig fastholder førstepladsen som danskernes foretrukne storbyrejsemål. Skyscanner har registreret 13 % færre bookinger til London i 2014 end året før, mens tallet for den catalonske hovedstad, Barcelona er 7 % færre.

Til gengæld sniger nye storbyfavoritter sig ind på danskerne, og vi vil tilsyneladende have varme i Lissabon fremfor regn i London. Blandt dette års nye byer indtager den portugisiske hovedstad førstepladsen med en fremgang i år på 39 % skarpt forfulgt af Athen, der har haft besøg af 33 % flere danskere end i 2013.

Ser man på den samlede mængde af bookinger, topper London dog stadig listen som den hyppigst besøgte destination for par, der vil på ferie på tomandshånd med Bangkok og Paris på anden- og tredjepladsen. Det er også værd at bemærke, at New York er gået markant frem med en vækst på 19 % i bookinger måske accelereret af billigere billetter over Atlanten. Se oversigt over danske rejsetrends næste side.

Top 10 over de mest populære rejsemål i 2014, ifølge Skyscanner:

1 Spanien
2 USA
3 Storbritannien
4 Tyrkiet
5 Italien
6 Thailand
7 Frankrig
8 Tyskland
9 Grækenland
10 Norge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us