Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Fem museer kæmper om 200.000 kroner

Fem danske museer kæmper om 200.000 kroner, og museerne er blevet udvalgt efter årets kriterium: Museer der i særlig grad har iværksat projekter, der tager udgangspunkt i den lokale forankring og som gør noget ekstra for publikumsoplevelsen. De næste måneder skal museerne kæmpe om danskernes gunst – for det er publikum, der bestemmer, hvem der skal modtage prisen og de mange penge.

Det er Bikubenfonden der har indstiftet Publikums Museumspris, som bliver uddelt for første gang i 2012 til årets bedste museum.

De fem nominerede museer er:

Lindholm Høje i Aalborg
Museet har med udstillingen ”Oldtiden i Limfjordslandet” nytænkt den lokale oldtid. Museet udstiller ikke bare arkæologisk materiale, men viser os livet bag genstandene og gør oldtidens daglige liv og omgivelser til centrum i fortællingen.

ARKEN – Museum for Moderne Kunst i Ishøj
Gennem samarbejder med lokale uddannelsesinstitutioner har museet udviklet kreativiteten hos vestegnens børn og unge. Samtidig har museet haft succes med ”Utopia-projektet”, hvor tilskuere er blevet aktive deltagere.

Moesgaard Museum i Århus
Udstillingen ”De Syv Vikinger” har med virkemidler fra teatrets verden og involverende ny teknologi skabt en sanselig udstilling. Moesgård belyser, hvordan emner som livsvilkår, tro og globalisering er eviggyldige temaer, der knytter os sammen med vikingerne.

Københavns Museum
Museet har sprængt rammerne for kulturhistorisk formidling og sat fokus på nogle af Københavns udfordringer. Museet har taget fat i storbyens identitet og ressourcer og rakt hånden ud til moderne brugere gennem interaktive medier i det offentlige rum.

Roskilde Museum
Med udstillingen ”Stemmer fra fortiden” har museet med en række figurer i byrummet peget på Roskildes bygningshistorie. Med en App der rummer billeder og stemmer fra fortiden bliver det gamle Roskilde og dets beboere bragt til live igen.

Publikums Museumspris har indgået et samarbejde med DR Kunstklub. Det betyder, at afstemningen kommer til at foregå via DRs hjemmeside, hvor der også vil være mulighed for at kommentere og debattere – for hvad synes danskerne er afgørende for, at et museum er godt? Fra 30. april til 3. juni 2012 har alle mulighed for at stemme på deres favorit og dermed give deres bud på, hvad et godt museum er på – afstemning kan ske på http://www.museumsprisen.dk eller http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Kunstklub

Spændingen om, hvilket museum der vinder prisen udløses den 11. juni på Statens Museum for Kunst, hvor den anden store museumspris “Den Danske Museumspris” på 500.000 kr. også uddeles.

Illustration: Fra udstillingen ”Oldtiden i Limfjordslandet”/Lindholm Høje

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us