Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Færgen på flydende naturgas vinder pris

Fjord Lines milliardinvestering, den LNG-drevne MS Bergensfjord er blevet hædret som årets skib i Danmark på Danish Maritime Fairs 2014.

For første gang nogensinde har Danish Maritime Fairs kåret årets danske skib. Valget er faldet på det nordjyske rederi Fjord Lines topmoderne cruisefærge MS Bergensfjord.

Færgen lagde første gang fra havn i marts 2014, knap et år efter søsætningen af søsterskibet MS Stavangerfjord. De to færger er verdens første og største cruisefærger, der sejler på den flydende naturgas LNG, hvilket gør dem til de mest miljøvenlige af sin slags i verden.

Kåringen opfattes derfor som en anerkendelse af den milliardinvestering, der har ligget bag udviklingen af fremtidens færge. Og det er selvsagt noget, der glæder Fjord Line Danmarks direktør Gert Balling:

– Udviklingen af MS Bergensfjord har kostet 1,2 milliarder kroner og med en så massiv investering har det stor betydning, at branchen anerkender, at vi har løst udfordringen med de nye svovlkrav, der træder i kraft fra 2015. Ikke alene er færgen en af de mest miljøvenlige i verden, den giver også passagerne en fantastisk sejloplevelse, fordi den er bygget som et flydende luksushotel.

MS Bergensfjord sejler dagligt på ruterne Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Stavanger-Bergen.

Skibet sejler udelukkende på LNG, hvilket reducerer udledningen af NOx med 92 procent i forhold til konventionelle skibsmotorer drevet af heavy fuel. Endvidere elimineres svovludledningen fuldstændig, ligesom udsendelsen af partikler reduceres med 98 procent. Cruisefærgen har desuden 300 komfortable standardkahytter og luksuøse suiter samt en gourmetrestaurant og en Havana Cigar Klub. MS Bergensfjord kan rumme 1.500 passagerer og 600 personbiler.

I april blev søsterskibet MS Stavangerfjord hædret med skibsbranchens Oscar ved Ferry Shipping Conference 14. Det skete i kategorierne ”bedste skibsdesign” og ”største LNG-færge”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us