Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Et F-16 fly kan opleves i Universe

Oplevelsesparken Universe i Nordborg på Als bliver lufthavn for en af Flyvevåbnets jagere, en F-16, når der afholdes flyvedage fra den 14. – 17. maj 2015.

Med en topfart på 2000 km/t, eller to gange lydens hastighed, er det sjældent, man har mulighed for at nærstudere de danske F-16 jagerfly, men når Universe holder flydage i maj, kan alle gæster komme helt tæt på et ægte eksemplar.

Flyet fylder faktisk hele 15 x 15 meter, så det har krævet lidt logistiske krumspring at få det på plads i parken.

– Men det har været det hele værd, og jeg kan godt garantere, at det er et imponerende syn, fortæller Pia Bech Mathiesen, adm. direktør i Universe.

F-16 flyet præsenteres af Flyvevåbnets Historiske Samling, der står for at restaurere militærhistorisk udstyr, og medlemmerne har en uudtømmelig viden om de flotte fly, som de hellere end gerne deler ud af.

Skulle man selv få lyst til at arbejde med F-16 flyene, byder flydagene også på gode muligheder for at tale job. Flyvevåbnet søger altid dygtige flymekanikere til at holde F-16 jagerne sikkert i luften.

At bygge et rigtigt modelfly er en videnskab. Det kræver fingerfærdighed, præcision og en indgående viden om aerodynamiske konstruktioner. Når RC Parkens Modelflyveklub giver opvisning i Universe, får gæsterne lejlighed for at opleve manøvredygtige fly og kunstflyvning i særklasse.

– Der er lagt dage, uger og måneder i hvert eneste fly for at få både design og konstruktion på plads. For modelfly-entusiasterne er det ikke bare en hobby, men en passion, og det bliver tydeligt, når man ser opvisningen, fortæller Pia Bech Mathiesen.

Universe er en oplevelsespark i Nordborg på Als, hvor børn og voksne leger sig til viden. I 2013 skiftede oplevelsesparken navn fra ’Danfoss Universe’ til ’Universe’ og blev omdannet til en selvejende fond. I dag er Universe derfor en non-profit virksomhed med det formål at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri, så flere vil uddanne sig inden for disse områder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us