Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

El Caminito del Rey – en gangsti i over 100 meters højde

Floden Guadalhorce løber gennem Málaga-provinsen i Spanien, og ikke langt fra dens udløb i havet har den skabt kløften Los Gaitanes ved landsbyen El Chorro. Her besluttede man i 1901, at det var nødvendigt at bygge en vej for at give de arbejdere, der var i gang med at bygge et vandkraftværk i El Chorro, bedre adgang.

Gangstien bliver kaldt “El Caminito del Rey” (kongens lille sti) og har fået dette navn, fordi kong Alfonso XIII brugte stien i 1921 under indvielsen af vandkraftværket.

Vejen går gennem en kløft med lodrette vægge og over en bro med smal passage. Visse steder befinder man sig mere end 100 meter over floden. Den er for nylig blevet restaureret for at blive mere tilgængelig for offentligheden, og der er blandt andet blevet bygget nye gangbroer, som er placeret lige oven over de gamle. Stien er 2,9 km lang, men for at komme dertil skal man gå yderligere 4,8 km. Strækningen er derfor i alt på 7,7 km, og turen hele vejen rundt siges at tage ca. 4 timer.

For at få mest muligt ud af dette fantastiske bygningsværk anbefales det at have behagelige sko og passende tøj på. Herudover bør man medbringe mad og drikke – for ikke at glemme den vigtige solcreme!

El Chorro ligger mindre end 70 km fra Málagas lufthavn, og det er muligt at komme dertil på under 45 minutter ved at tage toget på hovedbanegården i Málaga by. Når man først er ude på den ensrettede rute, er der ikke mulighed for at vende om og gå tilbage, og som turist er man selv ansvarlig for at komme tilbage til startstedet. Der er en særlig busforbindelse, der går fra den nordlige ende af ruten (Ardales) til den sydlige ende (El Chorro).

El Caminito del Rey blev genåbnet den 28. marts i år. Og adgangsbilletterne rives fortsat væk, så samtlige billetter i juni og juli er allerede væk nu, og de kommende måneder – august og september – er billetterne væk i weekenderne.

Billetterne er gratis indtil september og kan kun bestilles på det officielle website.
Se mere på den officielle hjemmeside – http://www.caminitodelrey.info/en

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us