Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på museum i Viborg, og dermed kan de mange fans komme helt tæt på banden og de populære medlemmer, som i mange år har optrådt med geniale kup, der dog desværre alle har haft et lille problem: Egon, må ind bag tremmerne igen.

Viborg Museum åbner den 18. marts 2016 udstillingen ”Skidegodt, Egon”, og på udstillingen vil man kunne træde ind i Yvonnes stue med bordet, hvor Egon udklækkede sine mange geniale planer for Kjeld og Benny. Man vil desuden kunne genkende mange af filmenes højdepunkter gennem filmklip og fotos fra optagelserne, og naturligvis vil også Egon, Kjeld og Bennys kostumer, Axel Strøbyes politiuniform og ikke mindst Yvonnes fine dragter være med på udstillingen sammen med en række effekter fra filmene, ja museet stiller endda i udsigt, at der på udstillingen vil være et vaskeægte pengeskab fra Franz Jäger i Berlin.

”Skidegodt, Egon” er Viborg Museums egen produktion, men den bygger på den meget besøgte særudstilling ”Mächtig Gewaltig”, som Kunsthalle Rostock viste i efteråret 2015. Til udstillingen i Viborg har Nordisk Film bidraget med filmklip og effekter, og der er endvidere bidrag fra flere af de personer, der i sin tid var med til at skabe filmenes helt særlige univers.

Viborg Museum tilbyder naturligvis de mange filminteresserede håndbajere eller hindbærbrus, som kan købes for små penge indtil den 14. august 2016, hvor udstillingen lukkes ned.

Men udstillingen er ikke det eneste kulturelle tilbud i Viborg.

Skovgaard Museet åbner nemlig den 1. juni 2016 udstillingen ”I Italiens lys” med mere end 70 malerier fra Italien, skabt af danske og norske kunstnere i perioden 1879-86. I 1880 tilbragte P. S. Krøyer sommeren i den lille by Sora øst for Rom, og i de følgende år fik han følgeskab i Italien af bl.a. Joakim Skovgaard, Kristian Zahrtmann og Theodor Philipsen. Deres værker fra årene i Italien markerer naturalismens gennembrud i Skandinavien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us