Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Det spirer i underetagen på Danmarks Keramikmuseum

Fra den 8. juni 2010 kommer der en alsidig og fabulerende udstilling med nye ind- og udenlandske værker skabt på Ceramic Center Guldagergård.

Udstillingen, Network 2010, varer til og med søndag den 1. august 2010.

– Vi præsenterer en lang serie af værker, som er skabt af unge talenter fra Europa og USA, der har foldet sig ud – under kyndig rådgivning fra internationale gæstelærere – på International Ceramic Center – Skælskør, på Guldagergård. Det er med stor interesse, at vi ved keramikmuseet henter disse årligt tilbagevendende Network-udstillinger til Grimmerhus. Udstillingerne udgør nemlig en vore helt intensee muligheder for at følge med i, hvad der rører sig på den internationale keramikkunst-scene. Det er jo en kendsgerning, at netop unge talenter, der endnu ikke helt har fundet deres personlige, professionelt kunstneriske stil, er meget optagne af, hvad der aktuelt rører sig på den overordnede kunstscene, fortæller direktør Lise Seisbøll:

– Guldagergårds initiativ med hvert år at samle sådan en gruppe åbentsindede unge fra mange lande til at arbejde under samme store tag en hel måned i træk er en rigtigt god idé. Hvert eneste år blomstrer kreativiteten, eksperimenterne bobler op, og en masse nyorienterende og tankevækkende værker bliver til, arbejder der kan give publikum en stærk fornemmelse af, hvor den keramiske kunstudvikling befinder sig netop nu.

Denne gang er der inviteret Network-deltagere fra otte forskellige lande. De unge keramiktalenter udvælges ved, at ledelser og lærerkollegier ved de videregående keramik- og kunstuddannelser rundt omkring i verden indstiller deres største talenter til at komme på arbejds- og udviklingsophold på Guldagergård. Hver ung kunstner skal hjemmefra have beskrevet et projekt, der skal gennemføres i Danmark, idet projektresultatet selvfølgelig også vil være blevet påvirket dels af indtrykkene fra de "fremmede" medvirkende, dels fra gæstelærerne. På udstillingen her ses: 7 deltagere fra USA, 5 fra Danmark, 3 fra England og 1 fra hvert af landene Norge, Sverige, Finland, Litauen og Italien.

De 20 keramikere fra 8 lande vil nu opstille deres resultater over hele museets underetage.

Illustration: Cassandra J. Kellam/Danmarks Keramikmuseum

Link:
Danmarks Keramikmuseum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us