Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

De gamle knallerter skal på veterantur

Grundlovsdag er officielt Danmarks veteran-køre-dag, hvor PuchKlub.dk og en del medlemmer derfra selvfølgelig deltager sammen med mange andre ligesindede veteranknallertkørere – uanset knallertmærke og klub. Alle, der har en knallert med mere end 25 år på bagen, er meget velkomne til at deltage i festlighederne.

Traditionen tro, så køres Hvidsten Kro Turen, Grundlovsdag den 5. juni 2012 i området ved Mariager Fjord, og turen er igen i år tilrettelagt af de gæve gutter i KLUB MS50, der holder til på Ellevej 5, i den lille by Assens i Mariager.

I materialet fra klubben hedder det:
"Vi samles på Ellevej ca. kl. 8.30, den 5. juni, hvor alle kan komme og se de mange gamle knallerter – nogle flottere end andre".

Som de fleste jo ved, så var der under anden Verdenskrig en gruppe gæve mennesker, hvoraf nogle af dem betalte den højeste pris man overhovdet kan, i kampen mod den tyske værnemagt. Det var Hvidstengruppen.

Det er disse utrolige mennesker, som klubben hvert år hædrer, når de kører Hvidsten Kro Turen på de gamle veteranknallerter. Familien Fiil, der nu er 4. generation på Hvidsten Kro, er direkte efterkommere af dem, der i sin tid stiftede Hvidstengruppen. Deltagerne spiser naturligvis på den lille hyggelige kro, der under krigen dannede rammerne for de tapre mænd og kvinder, som udkæmpede vores allesammens kamp for friheden, og hvor nogle af dem desværre måtte bøde med livet for deres store indsats.

En anden tradition, som PuchKlub.dk startede tilbage i 2006, er en årlig udlodning af en flot PUCH veteranknallert. I udtrækningen, hvor samtlige gyldige medlemmer i PuchKlub.dk automatisk deltager, er det i år en flot, original og meget velholdt PUCH MS50 Super fra 1977. Den står med den originale lak, den har matching numbers (stelnummer og motornummer passer sammen) – og så er det en én-ejers knallert.

Knallerten har fået en 'overhaling' i form af nye fælge, dæk, eger og lejer i begge hjul, ligesom der er skiftet tandhjul og kæde. Styr, styrpind, forlygte og lygtekrans er også nyt og sædet er ombetrukket med nyt læder, og selvfølgelig med det originale PUCH-logo bagpå. Bagagebæreren er udskiftet med en ny, der er fremstillet af rustfri stål, og dækslet ved svinghjulet er glasblæst og omlakeret.

Bortset fra disse nye 'småting', så står knallerten 100% original.

Er du interesseret i at deltage på turen, så kan du tilmelde dig hjemmesiden http://www.puchklub.dk eller ringe til Lars på telefon 40 18 24 02 eller Henrik på telefon 40 94 83 72.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us