Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Danmarks længste kunstudstilling: De Langelandske Kunsttårne

Kunst, kulturarv, et lokalt el-forsyningsselskab og en initiativrig kunstner er noget af det, der ligger bag Danmarks længste kunstudstilling på Langeland.

Initiativet startede i 2002 med en henvendelse fra en lokal kunstner, Hans Kjær til Langeland El-Forsyning. Hans Kjær havde set muligheder i, at der en interessant kulturarv ude i det Langelandske landskab, som lidt efter lidt blev tilovers i forbindelse med indførelse af ny teknologi hos elforsyningen.
 
Kulturarven som blev til overs, var en række transformatortårne fordelt ud over Langeland, tårnene er ikke ens, men de har alle sammen haft den samme funktion og været en væsentlig brik i den luftbårne elforsyning. Elforsyningen fandt idéen spændende og så blev et åbent ”galleri” en realitet – eller mere korrekt en åben udstilling i bogstavelig forstand, idet de gamle tårne er afmonteret deres indgangsdør, så rummet er åbent og man har fjernet alt den oprindelige teknik fra tårnene.
 
De 12 kunsttårne er spredt over det meste af Langeland og hvert tårn har sin egen kunster, som på den ene eller anden måde har tilknytning til øen. Her i blandt Michael Falch, hvis tårn en litterær lydoplevelse, der ikke ligefrem smiler med landskabet. Falch giver her Tom Kristensens Hærværk en ny vinkel med på vejen i en analyse romanens centrale digt,” Angst”. En tekniker har udtænkt et lydsystem, der fungerer sådan, at når folk sætter sig i tårnet starter en afspilning automatisk.

Hvis du vil møde Turist- og Erhvervsforeningen Langeland så kom ud til MCH Messecenter Herning under rejsemessen Ferie for Alle fra den 22. – 24. februar 2013.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us