Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Cykelturismen skal i højeste gear

En nystartet forening, Dansk Cykelturisme, vil nu arbejde på, at Danmarks 12.000 km skiltede cykelruter kommer ud til fleres kendskab.

Det skal ensartet ruteskiltning, opdaterede cykelkort, digitale løsninger og ikke mindst rigtig god service langs ruterne ændre, for det skal være enkelt og attraktivt at være cykelturist i Danmark.

En cykelferie behøver i dag ikke at være en primitiv ferieform, for en cykelferie kan sagtens være god mad og en blød seng også. Og hvis Danmark vil være i fornt med cykelturismen, skal vi hele tiden udvikle servicen til de mange forskellige målgrupper.

Derfor er en række centrale aktører gået sammen om foreningen Dansk Cykelturisme, som skal samle trådene og være med til at give udviklingen af dansk cykelturisme retning og ambition. Den skal være en fast samarbejdspartner, som kommer såvel offentlige som private aktører – og ikke mindst brugerne – til gavn i udviklingen og vedligeholdelsen af de konkrete ydelser.

– Foreningen udspringer af den store cykelturismesatsning, der er sket i projektet Powered by Cycling: Panorama. For det gælder om at holde momentum, siger Peter Ole Sørensen, der er souschef i Østdansk Turisme og nyudnævnt formand for Dansk Cykelturisme:

– I Panorama-projektet har vi igennem mere end to år arbejdet fokuseret på at udvikle cykelturismen langs Vestkysten og på den danske del af København-Berlin-ruten. Med stor succes. Den overordnede koordinering på tværs af landet og det tætte lokale udviklingsarbejde har båret frugt. Og med den brede opbakning til foreningen Dansk Cykelturisme har vi nu mulighed for at rykke dansk cykelturisme op i international klasse.

Foreningen får sekretariat hos Cyklistforbundet i København, hvor Klaus Bondam, som er direktør i Cyklistforbundet og næstformand for foreningen, ser et stort potentiale i det kommende arbejde:

– Cykelturismen i Danmark har længe savnet en stærk, central aktør. En aktør, der kan tænke på tværs af geografier og indsatser og forløse det store potentiale, vi har for rekreativ cykling i Danmark til gavn for udenlandske cykelturister, men lige så meget for danskere, som holder ferie herhjemme. Danmark har med sin stærke cykelkultur og smukke natur alle tiders forudsætninger for at blive en yndlingsdestination for cykelturister, så det udviklingsarbejde tager vi gerne medansvar for i Cyklistforbundet.

Udover Østdansk Turisme og Cyklistforbundet er Sydvestjysk Udviklingsforum, Campingrådet, Dansk Turismefremme og VisitDenmark stiftende parter i foreningen.

Illustration: Niclas Jessen, VisitDenmark

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us