Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Bæredygtigt lystfiskeri får bedre vilkår

En havørred fanget på fiskestang giver op til 4.300 kr. i værdi til samfundet.

Og en ny handlingsplan fra fødevareminister Dan Jørgensen skal give flere fisk til lyst- og fritidsfiskeri. Handlingsplanen består af seks konkrete initiativer, der styrker turismen, samfundsøkonomien og naturoplevelsen.

– Jeg er meget glad for, at jeg med en ny vision og konkrete initiativer kan få flere fisk i vandløb, søer og fjorde og dermed løfte bæredygtigt dansk lyst- og fritidsfiskeri. Der er et enormt potentiale i dansk lyst- og fritidsfiskeri, og nu giver vi flere danskere mulighed for at få fantastiske naturoplevelser, mere turisme, vækst og nye arbejdspladser i Vandkantsdanmark, siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Hvert år skaber lyst- og fritidsfiskeri arbejde til ca. 2.500 personer og tre mia. kr. i omsætning, mens mere end en halv million danskere dyrker lyst- eller fritidsfiskeri, viser beregninger.

Geddefiskeriet i områder ved Sjælland og Møn får særstatus i en femårig forsøgsperiode, så alle gedder der fanges, skal genudsættes til glæde for lystfiskerne og den trængte geddebestand. Til gavn for lystfiskeri efter havørred indføres bl.a. fredningsbælter, der begrænser garnfiskeriet i tre udvalgte områder.

– En havørred giver op til 4.300 kr. i værdi til samfundet, når den bliver fanget på fiskestang. Derfor er jeg glad for og stolt over, at det foreløbigt er lykkedes at finde tre områder, hvor der vil blive mange flere havørreder til lystfiskerne. Det populærere geddefiskeri på Sydsjælland og Møn kan se frem til at kunne få gedderne i fred, hvilket har været et brændende ønske blandt lystfiskerne i ind- og udland, siger fødevareminister Dan Jørgensen.

De tre områder, der i første omgang vil få glæde af de nye initiativer for havørred, er områder ved Bornholm, Norsminde Fjord og Nybøl Nor (ved Flensborg Fjord). De fire områder, hvor gedden som det første sted får særstatus, er Præstø Fjord, Stege Nor, Jungshoved Nor og Fane Fjord. Gedder har en stor værdi for lystfiskerne, men repræsenterer ikke stor kommerciel værdi for erhvervsfiskere.

Læs Visionen her – se her på http://fvm.dk/fileadmin/user_upload/FVM.dk/Dokumenter/1Vision_for_fremtidens_lyst-_og_fritidsfiskeri-samlet__3_.pdf (PDF version)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us