Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Albatros sælger rejser til de lune kanaløer

I sommerhalvåret 2015 flyver Albatros i samarbejde med SAS direkte til de britiske kanaløer, Jersey med Sark og Guernsey.

Det eksotiske ørige repræsenterer Europas natur- og kulturhistorie i lilleputformat. Jersey byder på mere end brogede malkekøer, skattely, palmer og TV detektiven Bergerac. Albatros introducerer den fredfyldte, indholdsrige ferie blandt gamle middelalderborge, pittoreske landsbyer fine shopping gader og engelske pubs med fransk kogekunst og storslået middelhavsagtig natur.

Tæt under Normandiets kyst ved ligger det lille ørige, vi kender som Kanaløerne med egen guvernør, parlament, flag og mønt. Jersey, den største af Kanaløerne, ligger kun 25 km fra den franske kyst og emmer af fransk kvalitetsbevidsthed, blandet med engelsk høflighed. Her mødes fransk og engelsk i den ellers helt umulige kombination. Her kan man spise herlige blåmuslinger og drikke en liflig pint dertil på den lokale pub.

– Vores gæster bor på samme hotel under hele rejsen, hvorfra vi kører et fast kulturprogram. Helt i Albatros ånd lægger vi væt på ferier med stort kulturelt, historisk og naturmæssigt indhold, siger Steen Albrechtsen pressechef for Albatros Travel:

– Det skal dog nævnes, at netop her kan man nemt klare sig selv og blandt andet udnytte de talrige vandremuligheder og seværdigheder.

Jersey blev Albatros mest solgte destination i 2014, og sammen med kanaløernes turistråd sættes nu fuld turbo på rejserne til se smukke, lune kanaløer tæt under Normandiets kyst.

I vikingetiden var øerne kastebold mellem normannerne og saxerne, indtil de røg med til England efter slaget ved Hastings i 1066, og her forblev de, selvom Wilhelm d. 2 tabte Normandiet i 1204. Øerne har gennemlevet en forholdsvis fredfyld tilværelse op til vore dage, dog har de ikke helt undgået kampe og besættelser, og deres strategiske betydning har medført interessante fæstninger, forsvarsværker og militær infrastruktur til glæde for den interesserede besøgende.

Det vides ikke, hvornår øerne blev befolket, men det milde middelhavsagtige klima har givetvis tiltrukket vores forfædre, hvis 10.000 år gamle stendysser stadig kan ses rundt om på øerne. Vindyrkning og kvægbrug går langt tilbage i tiden, men befolkningen har længe været kendt som innovativ og arbejdsom, hvilket er grundlaget for vore dages rige og idylliske skattely.

Under hele 2. verdenskrig var den lille operettestat besat af tyskerne, der nærmest blev spærret inde på øerne efter D-dag, men den stakkels befolkning er stadig forbitret over, at have ventet på befrielsen helt frem til 9. maj 1945. Men i dag kan vi få hele historien i det enestående museum ”The War Tunnels” bygget i tyskernes gamle fæstningsanlæg dybt inde i øens klippemassiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us