Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

600 studerende sendes gratis hjem til jul

Den 20. december 2014 ruller 82 meter generøsitet gennem landet.

Anthon Berg sætter i samarbejde med Arriva igen i år generøsitet på skinner og bringer studerende gratis gennem det danske vinterlandskab og hjem på juleferie. I år dobles der op på generøsiteten med helt nye ruter, så både studerende fra Øst- og Vestdanmark kan sikre sig en togbillet mod at betale med generøsitet på rejsen. Efter sidste års succes er Den Generøse Julerejse sat i verden for at blive en usædvanlig og pink del af juletrafikken i Danmark.

Sidste år var toget udsolgt på et døgn. For som studerende er man notorisk fattig eller i hvert fald halvfattig, og ikke mindst op til jul, hvor forældre, tanter og venner forventer gaver og gavmildhed. Samtidig skal man ofte fra den ene ende af landet til den anden for at fejre jul, og en pladsbillet kan man kigge i vejviseren efter. Anthon Berg, der er kendt for sit motto ‘You Can Never Be Too Generous’, tilbyder derfor i samarbejde med Arriva flere hundrede studerende en gratis rejse hjem til jul.

Hvad skal de studerende gøre til gengæld? – fristes man til at spørge.

Rikke Crown, senior Brand Manager hos Anthon Berg svarer:

– Generøsitet er en del af Anthon Bergs DNA. Vi ønsker at sprede så meget generøsitet i julen som muligt, og derfor er vores ønske til de studerende, der booker en gratis billet på vores julerejse, at de ‘betaler’ ved at hjælpe os med at sprede masser af julestemning og generøsitet på vores vej gennem Danmark.

Det 82 meter lange tog består af to julepyntede togsæt, og der fløjtes til afgang om morgenen den 20. december i hhv. Aalborg og Esbjerg. De tog togsæt mødes i Middelfart, hvor de kobles sammen og fortsætter mod øst. Undervejs stopper Den Generøse Julerejse i 19 byer, inden det om eftermiddagen ruller ind på Københavns Hovedbanegård for en time efter af tage hele turen retur igen. Anthon Berg har dermed doblet op på ruter og pladser i forhold til sidste år. Studerende fra Sjælland kommer vestover, studerende fra Fyn og Jylland østover, og Esbjerg lanceres i år som endnu en destination ud over Aalborg.

Rikke Crown fortæller videre:

– Den Generøse Julerejse bragte sidste år 320 studerende hjem til jul, og de mange takkehilsner vi fik, var det hele værd. Eneste anke var, at der ikke var plads nok til de mange, der søgte om billet. Derfor har vi i år valgt at doble op på antal studerende, ruter og generøsitet. Vi kører både for jyske, fynske og sjællandske studerende, der er flere pladser og selvfølgelig flere generøse handlinger undervejs.

Det er de studerende, der har fortrinsret, og turen er gratis. Men de unge skal også bidrage – dog uden at have pungen op af lommen. De skal medbringe og dele ud af deres egen generøsitet. Det kan være i togvognen over for medstuderende eller over for de lokale, der står på perronerne. Hvordan bestemmer de studerende selv.

Ældre fra lokale plejehjem over det ganske land vil strikke sokker, vanter og huer, som juletoget tager med videre til hjemløse, og på den måde spreder generøsiteten sig videre ud i landet.

Hos Arriva, der står for denne særtransport op til jul, glæder man sig over, at der i år dobles op på passagerantallet, så studerende fra hele landet kan køre med hjem til jul.

Kommerciel direktør hos Arriva, Thomas Hedegaard, siger:

– Vi ønsker at skabe de bedste rejseoplevelser i den kollektive trafik, så at sætte fokus på generøsitet og skabe god julestemning i både øst og vest er i høj grad noget, som vi vil bidrage til.

Køreplan for Den Generøse Julerejse den 20. december:
Stop på julerejsen:
Rute 1: Esbjerg-Kbh. og retur
Afgang fra Esbjerg, den 20. december, klokken 10:56:
Esbjerg – Bramming – Vejen – Kolding – Middelfart – Odense – Nyborg – Korsør – Slagelse – Roskilde – København H
Rute 2: Aalborg-Kbh. og retur
Afgang fra Aalborg, den 20. december, klokken 08:48:
Aalborg – Hobro – Randers – Langå – Aarhus – Skanderborg – Horsens – Vejle – Fredericia – Middelfart – Odense – Nyborg – Korsør – Slagelse – Roskilde – København H
Rute 3 og 4 fra København:
Afgang fra København, den 20. december, klokken 16:20:
København H – Roskilde – Slagelse – Korsør – Nyborg – Odense – Middelfart (her deler toget sig). Det ene kører til Esbjerg med stop ved stationerne Kolding – Vejen – Bramming. Det andet kører til Aalborg med stop ved stationerne Fredericia – Vejle – Horsens – Skanderborg – Aarhus – Langå – Randers – Hobro.

Årets pladser på Den Generøse Julerejse er netop i dag blevet sat til salg her til en pris a 0 kr. – se mere på http://bit.ly/ABJulerejse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us