Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Spiser bilkøer græs?

Det er børns logik som er omdrejningspunktet for dette års Miljøtrafikuge i uge 38. Her vil man ved hjælp af børns uskyldige og ofte meget rammende spørgsmål sætte fokus på folks trafikvaner. Især bilisterne vil komme i fokus, men uden nogen løftede pegefingre. Metoden vil være venlige opfordringer og råd om af og til at springe en køretur over – det aflaster.

Spiser bilkøer græs, er et absurd spørgsmål for voksne, men for børn er det uhyre logisk. På samme måde er mange af vores transportvaner ikke altid lige logiske.
Vi vælger at sidde i kø på motorvejen frem for at tage toget, vi tager bilen ind til byen frem for cyklen, selvom vi har svært ved at finde en parkeringsplads, og vi tager bilen ned til bageren, selvom det måske er lige så hurtigt at gå – og i hvert fald sundere. Eksemplerne er mange på uheldige transportvaner.
I Trafikministeriets Miljøtrafikuge sættes der spot på, hvordan vi kan hjælpe miljøet og vores eget helbred, hvis vi af og til vælger et alternativ til bilen. Sloganet lyder: Spring en køretur over – det aflaster.
“Selvom et effektivt transportsystem er en forudsætning for vort moderne samfund, er det ikke til at komme uden om, at trafikken har en række negative konsekvenser for vores samfund. Det drejer sig først og fremmest om de negative virkninger på miljøet i form af luftforurening, udledning af CO2 og støj,” lyder det fra trafikminister, Flemming Hansen (K).

De korte ture forurener mest
Omkring en tredjedel af alle de bilture, der køres herhjemme, er på under fem kilometer. Samtidig er det disse korte ture med koldstarter, der forurener mest – helt op til 20% mere end en mellemlang tur på op til ti kilometer.

“Der mange fordele at hente, hvis vi begrænser disse korte ture, og derfor fokuserer vi i Miljøtrafikugen især på dem. Miljøet bliver fx skånet for CO2, og vi får motion, hvis vi vælger cyklen,,” udtaler Flemming Hansen (K).

For at sikre Miljøtrafikugen succes har man igen i år valgt at satse kraftigt på de lokale initiativer rundt omkring i landets kommuner. Der har allerede været afholdt workshop for amter og kommuner, og tilmeldinger med lokale initiativer strømmer ind til det centrale Miljøtrafiksekretariat, som varetager de praktiske ting som fx udformning af kampagnemateriale.

Baggrunden for denne strategi er, at de lokale aktører som kommunen, virksomhederne og organisationer kender området bedst og ved mest om, hvordan kampagnen opnår den bedste effekt.

“Der er ingen tvivl om, at de lokale initiativer vil være med til at give Miljøtrafikugen maksimal opmærksomhed. Det er de lokale borgere, som bedst ved, hvad de kan ændre i deres nærområde,” slår trafikministeren fast.

Kilde: http://www.miljoetrafik.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us