Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Ribe Tulipanfest blomstrer i pinsen

Det er hårde tider for de danske byfester, og i mange landsbyer sætter økonomien i dag en stopper for den festlige tradition, men det er ikke tilfældet i Ribe, hvor den traditionsrige tulipanfest er ældre end de fleste bysbørn. Selvom traditionerne holdes i hævd i Ribe, er der dog alligevel sket en del, siden tulipanerne første gang sprang ud i 1952.

I Tulipanfestens første år var der tale om en blomsterfest, mens festlighederne har udviklet sig med tivoli og markedsplads. I dag er hele herligheden en decideret by- og folkefest med, teltkoncerter, omrejsende tivoli, bierfest, blomsteroptog, damefrokost og mange andre arrangementer, som byens butikker og restaurationer selv står for.

– Konceptet er, som det har været i flere år, nemlig at det er til Tulipanfesten, at nye og gamle venner mødes til en sjov weekend med fest og farver for alle aldre. Komiteen bag byfesten planlægger hovedprogrammet, men alle de små forretningsdrivende i Ribe står for deres egne arrangementer, som også tiltrækker gæster, forklarer Preben Fog Svendsen, der er formand for Ribe Tulipanfest.

Fra den 22. til 25. maj 2015 er den grønne Hovedeng, i hjertet af Ribes gamle bymidte, midtpunkt for den populære Tulipanfest, der i år afholdes for 63. gang. Det bliver en pinseweekend fyldt med underholdning og fest, hvor nye og gamle venner kan møde hinanden og blive mindet om, hvorfor Ribe har Danmarks smukkeste byfest.

– I år har vi igen Tulibierfest fredag og Ungeaften om lørdagen, hvor bl.a. DJ Kongsted spiller i teltet på Hovedengen. Men søndag har vi en nyhed på programmet, nemlig den esbjergensiske popgruppe Spar2. De spillede i flere år for fulde huse til Tulipanfesten, men gruppen gik så til manges frustration i opløsning tilbage i 2008. I år vender de endelig tilbage, og de spiller til Tulipanfesten deres første koncert i næsten seks år, fortæller Preben Fog Svendsen.

Det er ikke kun festarrangørerne i Ribe, der har travlt med at planlægge de fem dage i maj. Rundt omkring i landet planlægges der allerede nu på livet løst, hvordan ripensere, tidligere studerende og lokale turister fra hele regionen skal samles i Ribes gamle gader.

– Tulipanfesten har en stor og traditionel betydning for både Ribe by og nærområdet, ligesom tidligere ripensere, der er flyttet til fx Aarhus eller København, vender hjem til egnen for at deltage i festlighederne og møde gamle venner, fortæller Preben Fog Svendsen.

Yderligere information se http://tulipanfest.dk

1 comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us