Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

På safari i kørestol

Gennemtestede rejser og rejsemål med hensyn til handicapvenlighed er nogle af nøgleordene blandt et nyt rejseselskab, Handitours i Vanløse.

Nyhed

Handitours er stiftet af den tidligere handicaphjælper Christel Clausen. Hun har arbejdet i 15 år i sundhedssektoren og derefter en årrække i rejsebranchen, men nu skal erfaringerne benyttes i handicapbrugernes nye rejsemulighed.

– Jeg har rejst rigtig meget med blandt andet kørestolsbrugere, og selvom hotellet lover, at det er handicapvenligt, så betyder det ofte, at der for eksempel er et enkelt gribehåndtag. Jeg har blandt andet været ude for, at der var trin ind til værelset, badekar i stedet for brusekabine og for smalle døre til kørestolen, forklarer Christel Clausen om baggrunden for det nye rejseselskab.

Efter selv at have solgt rejser for et ”almindeligt” bureau ved Christel Clausen, at dér er der simpelthen ikke er tid til for eksempel at tjekke, om hotel, pool, strand osv. virkelig er handicapvenligt.

Det helt specielle ved Handitours er derfor, at enten Christel selv eller en kørestolsbruger har været sendt i forvejen for at sørge for, at alt ned i mindste detalje opfylder kravene.

Også den tætte kontakt til flyselskabet sørger Christel Clausen for, da hun i sit tidligere job har været ude for, at en kørestolsbruger for eksempel ikke kunne få sin elektriske kørestol med, fordi døren til lastrummet var for lille.

– Der er så mange detaljer, som det ikke kan lade sig gøre for et almindeligt rejseselskab at bruge tid på, men som er enormt vigtige for en god oplevelse, når man er funktionshæmmet. Derfor har jeg også allerede nu fået rigtig meget positiv respons, og glæder mig til at sende de første af sted, siger Christel Clausen.

Indtil videre tilbyder Handitours charterrejser til Kreta, Tenerife og Thailand, storbyferier til Barcelona, krydstogter rundt i verden samt noget af det hidtil mest besværlige at arrangere som kørestolsbruger: Safari i Sydafrika.

Handitours vil deltage i Ferie ’07 fra den 26.-28. januar 2007 i Bella Center.

På Handitours hjemmeside er der også en række gode råd om at få kørestol med flyet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us