Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

På Industrimuseet er der damp på kedlen og røg i køkkenet

Efterårsferien i uge 42 på Gasvej i Horsens starter traditionen tro lørdag med Modeldampklubben, der i den store Maskinhal på Industrimuseet stiller deres smukke modeller af alle slags op.

Her kommer en modelbygger fra Nordjylland med alle sine 18 modeller, som i mindste detalje ligner sine forbilleder i storformat. Og fra Esbjerg kommer den smukke dampchaulup, som bliver vist frem på forpladsen foran museet. Klubbens modeltog er repræsenteret ved 45 mm-folket. I alt stiller godt 20 af Modeldampklubbens medlemmer op lørdag den 12. oktober 2013.

Herefter fortsætter efterårsferien med udstillinger, historiske opgaver og sjov og ballade hele ugen igennem. Museets mange frivillige hjælper til, når værksteder og butikker er åbne, og de gamle maskiner snurrer eller fjederhamren banker. I flæng kan nævnes Bogtryk, elektronik, banken fra 1930 og mange flere spændende steder. Nimbusmuseet holder åbent og slutter sæsonen af søndag den 20. oktober.

Og mens de mange historier fortælles fra det virkelige arbejdsliv rundt på værkstederne, har museets ansatte tilrettelagt endnu et Velfærdsspil for familierne rundt i de mange bygninger. Her kan børn og voksne dyste med hinanden om arbejdsopgaver, smagsprøver, musik, ”ferie” eller mange andre af dagligdagens oplevelser gennem de sidste 100 år.

Og har man ikke et par timer at lege med hinanden, så kan gæsten løse et par helt konkrete opgaver. I udstillingen ”Smoking Hot” har forfatteren til bogen ”Røgsignaler” – John Juhler Hansen  – tilrettelagt en lille spidsfindig opgave, således der trækkes lod om bogen om tobak i Horsens gennem tiden. I Klædeskabet har skoudstillingen ”Op på Stiletten” gemt en række sko rundt i museet, som især de mindste børn vil have megen fornøjelse af at finde.

Endelig kan alle gæster bruge museets frie netadgang og deres egen smartphone til at hygge sig med en lille ”Special for You” ting rundt på det gamle gasværksareal. ”Generationskløften” kaldes spillet, og her skal gæsten bruge Industrimuseets egen App, der så fører børn og bedsteforældre rundt til den ene lille løsning efter den anden opgave.

Programmet for ugen, hvor åbningstiden er udvidet så også de allermindste fra daginstitutionerne kan være med, kan ses på http://www.industrimuseet.dk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us