Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Ozeaneum modtager de første fiskearter

Nordtysklands største museumsbygning og akvarium Ozeaneum er nu nået så langt i opbygningen, at de første fisk allerede er ankommet, selvom dørene først slåes op i juni 2008 for de besøgende.

De første fisk er kommet til Nordsøakvariet, der vil sætte fokus på forholdene i Nordsøen, Nordatlanten og Ishavet. På en fangstekspedition har norske og tyske marinebiologer indfanget flere tusind fisk langs den norske kyst. Blandt fiskene er havkarusser, flere tusind læbefisk, ål, blåstak, rødnæb, store laks, havskorpioner og to havtasker. Flere fangstekspeditioner er allerede planlagt til foråret.

På Ozeaneum kan de besøgende blandt andet opleve udstillingen Havets kæmper, der rummer modeller af udryddelsestruede hvaler i naturlig størrelse. Den unikke udstilling er blevet til i et samarbejde mellem Greenpeace og Deutsches Meeresmuseum. Den største model er af en 27 meter lang blåhval fra Nordatlanten. Publikum kan desuden se modellen af en kaskelothval i kamp med en kæmpeblæksprutte, en spækhugger og en pukkelhval samt læse om de store, fascinerende dyr.

Deutsches Meeresmuseum påbegyndte opførelsen af Ozeaneum i 2007. De fire hovedbygninger står klar til nytår, mens dørene slås op for offentligheden i juni 2008.

En del genstande og akvarier flyttes fra Stralsunds nuværende havmuseum, Deutsches Meeresmuseum, til Ozeaneum. Dertil kommer en række af nye fisk, havdyr og akvarieplanter.

I alt kommer den nye museumsbygning til at omfatte 39 forskellige akvarier samt en række udstillinger, der inviterer de besøgende med på en rejse gennem verdenshavene. Det største akvarium vil komme til at rumme hele 2,6 millioner liter havvand. Blandt udstillingerne er Europas største Østersøudstilling, Havets kæmper og Børnenes hav.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us