Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Nyt Limfjordskort klar til cykelturisterne

Med støtte fra landdistriktsaktørerne og LAG-midler er turistorganisationerne rundt om Limfjorden i færd med at afslutte et fælles projekt med det formål at gøre det mere attraktivt for både danske og udenlandske turister at tage på cykelferie i Limfjordsområdet.

Projektet har således netop udgivet et opdateret cykelkort over hele Limfjordsområdet, der blandt andet indeholder oplysninger om 105 seværdigheder i Limfjordslandet.

Limfjordslandet egner sig nemlig fantastisk til en kort eller lang cykelferie. Hele vejen rundt om Limfjorden kan man følge den 610 km lange nationale cykelrute nr. 12, Limfjordsruten. Men takket være de mange broer og de små færger kan man skyde genvej på mange måder og dermed tilrettelægge en cykelferie rundt om Limfjorden præcis efter ens eget hoved. Man kan eksempelvis også følge den nationale cykelrute 2 på strækningen fra Hanstholm til Viborg, benytte Himmerlandsstien på den nedlagte jernbane mellem Løgstør og Viborg eller cykle Mors rundt ad Solruten.

– Nu har cykelturisterne i Limfjordslandet fået et fint og opdateret værktøj i form af et samlet kort over cykelruterne i hele Limfjordsområdet. Hovedkortet suppleres af 4 delkort i målestoksforholdet 1:110.000, som gør det meget nemt at finde vej, når man er på cykeltur. Hele kortmaterialet er lagt ind i et plasticetui, så der ikke er risiko for, at kortene bliver gennemblødt, hvis man skulle være uheldig at køre ind i en byge, fortæller kommunaldirektør Claus Damgaard, Struer, der er formand for projektets styregruppe.

På kortene finder cykelturisterne ikke blot cykelruterne og i alt 105 seværdigheder i Limfjordslandet, men også badestrande, overnatningssteder, indkøbsmuligheder i og uden for de større byer samt cykelsmede og turistbureauer er indtegnet på kortene, og på bagsiden findes en beskrivelse af nogle af de vigtigste seværdigheder i Limfjordslandet. Her kan de tohjulede turister f.eks. læse om moleret på Mors og Fur, om middelalderborgen Spøttrup og om vikingeborgen Aggersborg.

Projektet er desuden i færd med at lægge sidste hånd på et cykelmagasin på tre sprog med inspiration til at tage på cykelferie i Limfjordslandet og med spændende læsestof om mennesker, der brænder for Limfjorden.

Projektet ”Udvikling af Cykelturismen i Limfjordsområdet” har modtaget støtte fra LAG’erne i Lemvig, Struer, Holstebro, Skive, Viborg, Mors-Thy og Vesthimmerland-Jammerbugt. Projektet er forankret i Struer Kommune.

Illustration: Niclas Jessen/VisitDenmark

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us