Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Med tog til Stockholm

Tiden er for længst løbet fra dengang, hvor en togrejse mellem de europæiske hovedstæder varede en hel dag og krævede flere skift undervejs. De direkte tog mellem hovedstæderne bliver derfor mere og mere populære.

Og hos VisitSweden forventer man, at flere danskere og svenskere fremover vil tage toget, når de rejser mellem København og Stockholm. Togturen gør nemlig rejsen både mere bekvem og overskuelig.

– Vi ved det alle sammen ganske udmærket, vi skal lægge flere timer til den opgivne rejsetid mellem to europæiske hovedstæder, når vi vælger at flyve. For nok tager selve flyveturen ikke mere end en den time eller to, der står på billetten. Men dertil kommer check-in, ventetid i lufthavnen, afhentning af bagage samt transfer til og fra lufthavnen. Det er blandt andet derfor, at eksempelvis togturen mellem Paris og London under den engelske kanal er vældig populær, og det er en tendens, man fremover også vil se på ruten København-Stockholm, siger Anna Kron Boysen fra VisitSweden:

– Når man ser på den samlede rejsetid mellem Stockholm og København, er toget et oplagt valg for dem, der ønsker den mest bekvemme form for rejse. Der er allerede flere direkte tog mellem København og Stockholm, og det betyder for eksempel, at man sagtens tage af sted tidlig fredag eftermiddag fra hjertet af København for at rulle ind i centrum af Stockholm tidsnok til at nå både fredagsshopping og aftensmad,

16 procent af alle rejsende mellem København og Stockholm kommer med tog, og der er seks daglige afgange fra mellem København og Stockholm og yderligere syv, hvis man tager via Malmø først.

– Der vil nok altid være nogle, der vælger at flyve, da det fortsat er en lille smule hurtigere end toget. Men selv for folk, der flyver som en del af deres job, er togturen attraktiv, da man på togrejsen, modsat en flyrejse, har mere effektiv tid, man kan arbejde i samt fuld opkobling til internettet på hele rejsen. For turisten og særligt grupper eller folk med børn er togrejsen også særligt attraktiv, da man bedre kan holde sammen på alle i gruppen og ikke har skift undervejs. En helt anden ting er, at togturen gennem Sverige er en hel oplevelse værd i sig selv, siger Anna Kron Boysen.

Foto
Stockholm om aftenen

De cirka fem timer, som turen tager mellem København og Stockholm, betyder, at man f.eks. kan tage toget klokken 13.23 fra København H og være fremme i Stockholm klokken 18.39. Turen koster i omegnen af 400 danske kroner for en enkeltbillet.

Mere end 500.000 danskere rejser årligt med svenske SJ til og fra Danmark. (rejsende med DSB First/Øresundstog er ikke inkluderet i dette tal).

Læs mere om togrejse mellem Danmark og Sverige på svenske SJ og DSBFirst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us