Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Kunstmuseet i Tønder: Hours of Darkness – Hours of Light

Lørdag den 24. januar 2015 kl.15 åbner kunstmuseet i Tønder en udstilling med nye malerier af den engelske billedkunstner Ian McKeever.

Sidst Ian McKeever udstillede på Kunstmuseet i Tønder var det med hans karakteristiske meget store malerier. Denne gang er der tale om små intime og fortættede tavlemalerier 45 x 33 cm, der henter deres udgangspunkt i religiøse ikonmalerier malet på træ.

Ved åbningen taler overinspektør Ove Mogensen fra kunstmuseet, samarbejdspartneren Dr. Guido Schlimbach fra Kunst-Station Sankt Peter i Køln og Franz Armin Morat fra Morat Institut für Kunst und Kunstwissenschaft i Freiburg. Ian McKeever vil være til stede. Til udstillingen er udgivet et rigt illustreret katalog med introducerende tekst af Guido Schlimbach.

I materialet fra kunstmuseet hedder det:

Ian McKeever er kendt for sine grupper af værker i stort format. I disse knyttes den varsomme anvendelse af farver og et stærkt reduceret organisk formsprog sammen i de ofte monumentale billeder. Disse værker holder betragteren på afstand for at give ham muligheden for at opleve dem som en helhed. Anderledes forholder det sig med den aktuelle serie af mindre trætavler på denne udstilling ‘Hours of Darkness – Hours of Light’. Udstillingens små malerier indbyder til et mere intimt indblik og en direkte betragtning. Stoflighed og farver spiller en afgørende rolle ved oplevelsen af disse værker: mangfoldige kombinationer af lærreder monteret på træ med et lag på lag bemaling af olie- og akrylmaling vækker erindringer om collagerne i den tidlige modernismes tidsalder i begyndelsen af det 20. århundrede.

De mange lag af maling, der er så karakteristiske for McKeevers maleri, skaber også her et udtryksfuldt samspil mellem rum, lys og struktur.

Hours of Darkness – Hours of Light kalder McKeever denne serie, hvor han overfører sin oplevelse af mørke og lys til hvert enkelt af disse billeder og skaber det særlige udtryk, som kun maleriet giver mulighed for. Tavlerne domineres af farverne hvid, sort og rød i mangfoldige afskygninger og leder betragterens blik hen mod dybden i det under- og bagvedliggende i de her skabte rum. De pastøse og transparente farvers fine overlejringer, den måde de overlapper og skærer hinanden på, fremkalder forskellige former og på underfundig måde et særligt lys og mørke, der referer til en abstrakt religiøs følelse. Udstillingen har da også nyligt været vist i kirken Kunst Station Sankt Peter i Køln.

Ian McKeever regnes som en af de mest betydningsfulde britiske billedkunstnere i sin generation. Han blev født i 1946 i Withernsea i Yorkshire og bor og arbejder i Hartgrove, Dorset, i England. Hans værker findes i velrenommerede samlinger i Europa og i USA, bl.a. Tate Gallery/London, British Museum/London, Royal Academy of Fine Arts/London, Louisiana Museum of Modern Art/Humlebæk, Morat-Institut für Kunst und Kunstwissenschaft/Freiburg i. Br., Schloss Morsbroich/Leverkusen, Staatliches Museum für Kunst und Design/Nürnberg, Kunsthalle Kiel, mumok, Museum moderner Kunst/Wien, Museum of Fine Arts/Budapest, Metropolitan Museum/New York, Boston Museum of Fine Art/Boston og på Kunstmuseet i Tønder.

Yderligere informationer: http://museum-sonderjylland.dk/kunstmuseet-tonder.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us