Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

København: Picnicbåde på el

Lige ved siden af Havnebadet på Islands Brygge har turister og andre godtfolk nu lejlighed til at komme ud og sejle i små eldrevne fartøjer, Goboat, også kaldet picnicbåde.

Projektet blev grundlagt af iværksætterne Carl Kai Rand og Kasper Højer Romme, og er udformet med natur og bæredygtighed som grundtanke, der sigter mod at skabe en maritim oase i hjertet af Danmarks hovedstad.

Det var afgørende, at konceptet var baseret på miljøvenlige principper, hvilket førte til Goboats partnerskab med Kebony, som er et norsk trævareselskab. Kebony har leveret bæredygtigt, æstetisk og holdbart træ til Goboatterminalen, den flydende bro og træ til bordpladerne i bådene. Yderligere miljøinnovation, som er anvendt i disse dansk designede både, omfatter brugen af genbrugsplast på bådene og en udlejningsterminal med solceller, udviklet af Gaia Solar, som producerer strøm til bådene.

Goboat terminalen er lokaliseret på Islands Brygge i Københavns havn, og dens design komplementerer arkitekturen i dens omgivelser i havnen. Designet har stærke, maritime referencer og en tilknytning til den igangværende udvikling i havnens nærhed, der rummer nogle af de største, danske, arkitektoniske værker, deriblandt operahuset. Projektets materialer blev også udvalgt til at harmonere med og bidrage til områdets skønhed. Kebony træ udvikler sig med dets omgivelser og opnår med tiden en smuk, sølvgrå patina som en perfekt tilpasning til de maritime omgivelser.

Projektets grundlæggere er store beundrere af den ånd, der hersker i den maritime verden og i de unikke oplevelser, som vandet tilbyder.

Designer og arkitekt Carl Rai Rand fortæller:

– Vi savnede begge et fristed af denne slags i København, så vi skabte Goboat som et samlingssted for kulturelle og bæredygtige oplevelser for både Københavns indbyggere og besøgende. Ved at tilbyde byens gæster muligheden for at opleve den smukke hovedstad fra søsiden, støtter Goboat Københavns kommunes vision om at skabe ”en havn af muligheder”.

Picnickurve og forfriskninger kan købes i Goboats terminal. Bådene kan rumme op til otte personer. De kan sejle med en hastighed af seks knob og kræver ikke speedbådskørekort.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us