Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Kamp mod madspild midt i København

Torsdag bliver der uddelt gratis mad lavet af overskudsvarer til flere tusind mennesker på Rådhuspladsen i København.

Det sker ved Danmarks største event mod madspild som miljøminister Kirsten Brosbøl og Stop Spild Af Mad er vært for.

Mad, der smides ud, udgør et unødvendigt spild af ressourcer – både selve fødevarerne og de ressourcer, der er brugt til at fremstille dem.

Danmarks største event mod madspild – ”Sammen Mod Madspild” – bliver åbnet af miljøminister Kirsten Brosbøl på torsdag den 9. oktober 2014 på Rådhuspladsen i København. Her kan alle få inspiration og råd om, hvordan de undgår at smide god mad ud.

– Vi kan alle sammen gøre en forskel, hvis vi begynder at tænke bare lidt mere over, hvordan vi undgår, at god mad ender i skraldespanden. Madspild udgør næsten en fjerdedel af det affald, vi smider ud derhjemme. Det ikke kun skidt for husholdningsbudgettet. Vores planet kan ikke blive ved med at holde til, at mad bliver produceret direkte til skraldespanden, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Danskerne er ved at få øjnene op for, at det er vigtigt at bekæmpe madspild. ”Sammen Mod Madspild” handler netop om at samle borgere, NGO’er, og virksomheder til en fælles indsats mod problemet. Torsdagens arrangement bliver bakket op af Coop, Hotel- og Restaurantskolen, Rema1000, Projekt Hjemløs, Meyers Madhus, Katrine & Alfreds Tomater, WWF Danmark og Miljøpunkt Indre By.

– Jeg er rigtig glad for, at så mange forskellige aktører bakker op om ”Sammen Mod Madspild.” Madspild er alles ansvar, og kun ved fælles indsats og hjælp kan vi vinde kampen. Forbrugerne skal blive bedre til kun at købe det, de har brug for, og supermarkederne bør sælge mad i mindre pakker, så intet går til spilde. Selv har jeg en strategi for forebyggelse af affald på vej, som indeholder flere initiativer til at reducere madspildet, siger Kirsten Brosbøl.

På Rådhuspladsen vil der mellem kl. 14 og 17 blive serveret gratis overskudsmad for de fremmødte og budt på smagsprøver fra forskellige standpladser, mens DJ Master Fatman vil levere den musikalske kulisse.

”Sammen Mod Madspild” er arrangeret af Miljøministeriet og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad i samarbejde med EU’s projekt mod madspild, FUSIONS. Arrangementet bliver afholdt for andet år i træk, og sidste år trak begivenheden flere end 6.000 mennesker til.

Link:
Stop Spild Af Mad – http://www.stopspildafmad.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us